/ Нова Panamera за 34 000 лева – сгрешена цена предизвика хаос в Китай

Нова Panamera за 34 000 лева – сгрешена цена предизвика хаос в Китай

Когато продаваш скъпи автомобили, ще имаш сериозни проблеми в бизнеса, ако бъркаш цифрите: именно подобна грешка позволи на китаец да си купи Porsche Panamera за еквивалента на малко под 34 000 лева! А това си е убийствено добра оферта – тъй като реалната цена на базовия луксозен модел е около 270 000 лева.

В Китай обаче дилър обяви Panamera на цена 124 000 юана, което се равнява на около 34 000 лева. В действителност автомобилът е струвал 998 000 юана. Потенциалните клиенти обаче бързо надушват „промоцията“ – и стотици поръчват екземпляр от спортния седан, като дори плащат таксата за резервация в размер на 911 юана (ок. 246 лева).

Дилърът открива грешката – и клиентите са ядосани

Именно огромният брой заявки подтиква дилъра да провери какво се случва – и след като разбира на какво се дължат те, незабавно спира продажбите, като излиза пред клиентите със съобщение за „сериозна грешка“. Това обаче не успокоява клиентите, които разбират, че не са ударили джакпота – и те изливат гнева си в социалните мрежи.

ВИЖТЕ ЦЕНИТЕ НА УПОТРЕБЯВАНИ PORSCHE PANAMERA

В крайна сметка Porsche се намесва, за да внесе малко ред в хаоса. Автомобилният производител се свързва с първия клиент, направил онлайн резервация, разкрива публикация на Bloomberg. Не се разкриват допълнителни подробности, но говорител на компанията уточнява, че с купувача са успели да договорят „приемлив резултат“ за единствения екземпляр от модела, който дилърът е държал на склад.

Поне връщат парите за резервацията

На останалите клиенти депозитът трябвало да бъде възстановен в рамките на 48 часа след превода. Всички те са получили лично извинение – но това надали ги е успокоило, след като са изпуснали оферта да си купят ново Porsche на цената на нова Dacia.

Още по темата

Card image cap

В новия брой:

Архив >

Бюлетин