Нова топбатерия и камери вместо странични огледала за новия Ioniq 5

0702
2022

Hyundai подобрява IONIQ 5 за моделната година 2023. Обновеният IONIQ 5 ще бъде оборудван с нова батерия с капацитет 77,4 кВтч . Освен това, автомобилът ще предложи серия от нови функции за по-нататъшно подобряване на изживяването при шофиране на своя изцяло електрически модел включително нова система
за климатизация на батерията и странични камери за обратно виждане вместо огледала.

а първи път обновеният IONIQ 5 ще бъде оборудван и с дигитално огледало за обратно виждане. Digital Center Mirror (DCM) ще превърне вътрешното огледало на модела в екран, който показва изгледа отзад на автомобила. Тази функция оптимизира видимостта, като осигурява безпрепятствен панорамен изглед на случващото се зад автомобила. DCM камерата е монтирана под задния спойлер на IONIQ 5, като го предпазва от замърсяване.
Подобреният IONIQ 5 на Hyundai също ще предлага цифрови странични огледала (DSM). Вече налична за корейските модели IONIQ 5, тази високотехнологична функция ще бъде налична в Европа за първи път в автомобил на Hyundai. DSM намалява въздушното съпротивление и ще осигури на клиентите на IONIQ 5 добара видимост назад, дори при лошо време. Междувременно, новата функция за климатизация на батерията ще позволи на IONIQ 5 автоматично да адаптира температурата на батерията си по време на пътуване, за да осигури оптимални условия на зареждане при достигане на зарядната станция. Това гарантира подобрена динамика на зареждане при гореща или студена околна среда. Тази функция се активира автоматично, когато точка за зареждане бъде въведена в навигационната система на автомобила. Функцията „интелигентни амортисьори“ (SFD) ще подобри реакциите на окачването на задната ос.

Още по темата

Card image cap

В новия брой:

Архив >

Бюлетин