Нова термопомпа увеличава пробега на Tesla Model 3


10
ное.
2020

Tesla модифицира тайно своя Model 3 и му дава лек фейслифт. Електрическият автомобил от среден клас получава нови модели джанти, малки промени във външния вид и функции, които са липсвали на клиентите при пускането на модела на пазара. Както подобава, Tesla също така е увеличила и пробега с едно зареждане.

Фейслифтът се разпознава само по детайлите

Ако искате да разпознаете „ъпдейта“, трябва да разгледате внимателно новия Model 3. Tesla модифицира електрoмобила само в някои детайли. Отвън хромът изчезва от лайстните на прозорците и броните. Базовият модел също получава нов комплект джанти, а моделът с най-добри показатели може също да очаква нови 20-цолови джанти.

Отляво на снимката се вижда новият бутон със символа от Model Y. Отделението за съхрание на мобилния телефон също е обновено.

Без пиано лак в интериора

Хората Tesla са се вслушали в критиките на клиентите по интериора и внимателно са го преработили. Отделението за съхранение на телефона е преработено и вече е без капак. Пиано лакът облик на централния тунел е заменен с мат. Тази стъпка беше необходима, тъй като досега лъскавите повърхности се оказаха изключително податливи на драскотини. Променени са и USB-портовете, които в бъдеще ще бъдат по стандарта C. Въртящите се контролери на волана вече са изработени от метал, пластмасата е отишла в историята. За дръжките на вратите отвътре Model 3 e получил бутоните от Model Y. Отсега нататък бутоните за отваряне на вратите вече ще имат символи. С тях хора, които никога не са сядали в Tesla, ще се ориентират по-лесно.

Увеличен пробег благодарение на термопомпата

Tesla е успяла леко да вдигне пробега с едно зарежда. Моделът Standard Plus вече „покрива“ 430 км, Long Range – до 580, а Performance – 567. Термопомпа като тази в Модел Y ще бъде използвана в Model 3. Това oбяснява увеличението на пробега в сравнение с предшественика. Това прави Model 3 втория модел на Tesla с тази технология.

Още по темата

Card image cap

В нашия годишник:

Архив >

Бюлетин