Нова студия на Giugiaro в Женева

2802
2018

Giugiaro ще представи на автомобилния салон в Женева (8-ми до 18-ти март) нова студия на автомобил. Тя обединява елементи на SUV, луксозна лимузина и спортен автомобил. С концептуалната кола ще бъде отпразнуван 80-тия рожден ден на родения през 1938 г. дизайнер Джорджето Джуджаро. Името на студията е същото като това на майката на дизайнера Мария Сибила: Sibylla.

Автомобилът поддържа техниката Vehicle-to-Grid, което означава: неговата батерия с капацитет 75 кВтч. не само може да зарежда енергия, но и да я отдава към мрежата. Колата ще бъде част от платформата Smart-Grid на партньора в проекта Envision. Към тази мрежа спадат инсталации, които произвеждат общо 100 гигавата възобновяема енергия – това например съответства на целия производствен капацитет на Великобритания.

Четирите електромотора на Sibylla задвижват двете оси на автомобила. С дължина от над пет метра и височина от 1,48 метра колата е с размерите на BMW Серия 7, но не толкова конвенционално оформена. Пътническата клетка представлява прозрачен купол. Липсва предна колона, докато средната колона с заменена от един вид тарга. Чувствителният на светлина купол се затъмнява при силни слънчеви лъчи – прозрачна остава само предната част, която е идентична с предното стъкло. Вертикалната задница пък прилича на тази на Volvo S90.

Стъкленият купол се отваря и затваря автоматично. Вътре има модерно арматурно табло с дисплеи, които се простират по цялата широчина на автомобила. Седалките са четири на брой,а между левите и десните има различни конзоли, а зад задните има малък багажник.

Още по темата

Card image cap

В новия брой:

Архив >

Бюлетин