Нова станция за безплатно зареждане на електромобили в София


18
ное.
2016

Мрежата от електростанции с безплатен заряд се увеличава с още една локация – централният офис на Дарик радио, София, на бул. Дондуков 82. Обединени от идеята да предложат на потребителите на електромобили реална възможност за ежедневна употреба без да ограничават дневния си пробег, КИА Моторс България и Дарик радио монтираха електрозарядна станция. По този начин потребителите на електромобили ще имат възможност да зареждат напълно безплатно електрическите си возила в центъра на столицата.

Станцията дава възможност за заряд на 100% от предлаганите на пазара електромобили, като за 40 мин клиентите могат да заредят 20% от капацитета на батерията си. По този начин те ще гарантират безпроблемно използване на своите електромобили в рамките на деня. За пълен заряд са необходими 5 часа.

От началото на годината до момента електростанции с безплатен заряд са инсталирани пред търговско-сервизния комплекс на КИА в София, в таксиметрова компания Йелоу 333, в България Мол, Булстрад АД – централен офис, пред автосалоните на дилърите на КИА Моторс България в Пловдив, Велико Търново и Стара Загора. До края на 2016 г. не само клиентите на марката, но и всички потребители на електромобили ще имат възможност да зареждат безплатно своите електрически превозни средства още във Варна, Бургас, Русе, Плевен, Габрово, Казанлък и Сливен.

Още по темата

Card image cap

В нашия годишник:

Архив >

Бюлетин