Нова спортна версия на компактния хибриден SUV

0608
2016

През 2013 г. Subaru пусна в Япония първия си автомобил с хибридно задвижване – XV Hybrid. Оттогава моделът се предлага и като Crosstrek Hybrid в САЩ. Сега Subaru Tecnica International (STI), подразделението за моторен спорт на Subaru, представи спортна версия, която есента ще бъде на японския пазар.

Новият модел е с амортисьори и пружини с различна настройка, както и с променена визия на външната и вътрешната част на каросерията. Към тях спадат оранжеви акценти в кокпита – по седалките, подлакътниците на вратите и по превключвателите – както и отвън по 17-цоловите джанти, по предния и задния спойлери, както и по праговете. Черният кожен волан, скоростният лост и новите седалки (в черно, бяло и оранжево) са с оранжеви контрастни шевове. На различни места може да бъде видяно логото STI.

Хибридната версия на XV е задвижвана от 2,0-литров 4-цилиндров боксерен двигател със 150 к.с., както и от малък електромотор с 15 к.с. Батерията е никел-металхидридна, а системната мощност на „японеца“е 162 к.с. 38739_sub_xv_16_hybrid_ts_2_big 38739_sub_xv_16_hybrid_ts_3_big

Още по темата

Card image cap

В новия брой:

Архив >

Бюлетин