/ Нова придобивка за най-бързата полиция в света

Нова придобивка за най-бързата полиция в света

Поне по цвят транспортните средства на германските полицаи са същите като тези на дубайските им колеги. Иначе по отношение на моделите служителите на реда в пустинната държава определено има с какво да събудят завистта на тези в страната на Mercedes и Гьоте.

Благодарение на изключителния си автопарк, дубайската полиция не напразно е наричана „най-скъпата и най-бърза полицейска сила в света“. От тази седмица тя дори направи още една крачка напред, тъй като с гордост представи най-новото си транспортно средство – в лицето на Bentley Continental GT V8.

Неговият 4-литров V8 генерира 542 к.с., ускорява автомобила от 0 до 100 км/ч за малко под 4 секунди и гарантира постигането на максимална скорост 318 км/ч. И все пак, в най-тузарския полицейски автопарк в света, ултра SUV-ът не прави кой знае какво впечатление с динамичните си показатели – все пак в същата флотилия има и Bugatti Veyron (цена: 1,4 милиона евро, максимална скорост над 400 км/ч).

Кои са автомобилите на дубайската полиция

Bentley-то, за което в момента трябва да извадите около 540.000 лева, всъщност е сред изгодните автомобили в автопарка на дубайските ченгета. Освен изключително редките Aston Martin (One-77), McLaren (MP4-12C) и Toyota (Supra), пустинната полиция разчита и на италиански суперспортни автомобили – Ferrari (FF), Lamborghini (Aventador) и Maserati (GranTurismo). Но германските модели на Audi (RS e-trom GT), BMW (i8), Mercedes (SLS-AMG, G-клас Brabus) и Porsche (Panamera) също са представени.

При всички положения да бягате от полицейски патрул в Дубай с превишена скорост определено не е добра идея. Просто шансовете да карате нещо по-бързо от тамошните униформени е доста малък…

Още по темата

Card image cap

В новия брой:

Архив >

Бюлетин