Нова предница за най-големия SUV на VW


15
дек.
2019

VW ще преработят външността на Atlas. SUV-ът за американския пазар ще получи нова предница в стила на Cross Sport.

VW ще пуснат фейслифт на американския си флагман – SUV-ът  Atlas ще бъде обновен след 3 години на пазара. При това, въпреки, че актуалното поколение на Atlas се радва на голяма популярност в Щатите. Така, че причината за освежаването не е в липсата на одобрение. Хората от Volkswagen пуснаха наскоро в САЩ значително по-модерно изглеждащият Coupé-вариант на модела Atlas Cross Sport. S За да бъде предотвратено превръщането на стандартният Atlas в нещо като сива мишка, от VW украсяват модела с някои шикозни детайли от по-модерния му брат.

Нова муцуна с по-тесни фарове

Американското подразделение на VW показа нови скици на Atlas. Най-широкообхватни изглеждат промените по предницата: вместо големите, почти квадратни фарове, сега SUV-ът е с по-тесните светлини на Cross Sport. Дневните светлини а ала бумеранг са интегрирани във фаровете като при фейслифта на Golf 7. Досегашната почти правоъгълна радиаторна решетка на Atlas е заоблена в долната си част. Предната броня вече се различава значително от тази на  Coupé-варианта: тя има два нови вентилационни отвора и загатната предпазна кора на дъното на автомобила.

Кокпитът също е облагороден

По отношение на задницата дизайнерите са подходили доста сдържано. Единствено хромираната лайстна в горната част на бронята е заменена от червена рефлекторна ивица. Освен това светлинният подпис на задните светлини е модернизиран. Интериорът е облагороден посредством по-шикозни материали, например има нова кожена тапицерия за волана. При гамата на двигателите вероятно всичко ще остане постарому. И в бъдеще за задвижването ще отговарят разполагащ с 238 к.с. 2-литров 4-цилиндров турбомотор, както и 3,6-литров V6 агрегат с 280 к.с. Преработеният модел ще бъде при американските дилъри към средата на 2020 г. В Европа Atlas ще продължава да не се предлага официално.

Още по темата

Card image cap

В новия брой:

Архив >

Бюлетин