Нова позиция на логото на М-моделите

1906
2024

На външен вид малките M-модели трябва да се доближават все повече до истинските М-ки. Сега обаче от BMW правят стъпка назад. Причината за новата позиция на логото!

Актуалната мисия на BMW е „малките” M-модели трябва да изглеждат на пръв поглед като истински M-автомобили. Външният вид става по-спортен, например при M135. Моделът получи и обозначение „M135“. Първите два знака, тоест M1, са значително по-големи от следващите две цифри 35. В първия момент компактният модел може да бъде помислен за истински M1. Но при новото M240i BMW прави заблуждаваща стъпка. Не само, че M240i ще продължава да носи обозначението „i“, което отпада при M135, тъй като тези обозначения в бъдеще ще бъдат запазени за електрическите модели, но и позицията на логото е необичайна. Тъй като логото M не е разположено отпред в решетката, респективно бъбреците, а върху бронята. Тоест, под регистрационния номер, при това толкова ниско, че някой би могъл да не го забележи. От една страна тези Light-M-модели трябва да изглеждат по-спортни в сравнение с досега, а от друга логото ще бъде позиционирано малко над пътя.

Семпла причина за необичайния дизайн

За това действие има причина, която не е свързана със спортната визия. Тя е по-проста: BMW иска да направи модела глобален, като за целта се е ориентирало по китайското изпълнение. При него логото отдавна е разположен върху вентилационния отвор.

Ако не сте наясно с този изглед, може да си помислите, че някой е декорирал своето M240i в истински M модел и сам си е поставил логото на това място.

Остава въпросът, дали чрез този метод BMW предизвиква ефект, близък до M или ще постигне точно обратното?

Още по темата

Card image cap

В новия брой:

Архив >

Бюлетин