Нова платформа за споделено пътуване FlixCar стартира във Франция


19
дек.
2019

Глобалният доставчик на мобилност FlixMobility с марките си FlixBus и FlixTrain направи пътуването лесно, удобно и достъпно след старта си през 2013 г. За да позволи на повече и повече хора да пътуват удобно, FlixMobility стартира FlixCar, новото начинание започна във Франция този вторник, 17 декември. Новият продукт е безплатен и ще допълни мрежата на FlixBus.

Желана алтернатива за мобилност за 9 от 10 любители на споделено пътуване

Представителни проучвания1 сред пътниците, привърженици на споделеното пътуване на средни и дълги разстояния във Франция показват, че повечето потребители биха приели нова платформа за споделено пътуване и са готови да променят платформата, която използват в момента.

  • Близо до 9 от 10 привърженици на споделеното пътуване (86%) чакат алтернативна платформа за  споделено пътуване
  • Близо до 8 от 10 привърженици на споделеното пътуване и шофьори (78%) са готови да променят платформата, която използват в момента

Безплатна платформа, сигурна и лесна за използване

FlixCar не изисква комисиони или такси от своите потребители, плащането става само между пътника и водача. Освен това, FlixCar има за цел да опрости пътуването чрез установяване на процес само с 3 кликвания за шофьори и пътници. Потребителите, които използват споделено пътуване чрез други платформи, могат да прехвърлят предишния си опит и оценки на платформата FlixCar.

Накратко, FlixCar е:

  • Алтернатива: Нова оферта за пътуване на дълги разстояния само с 3 кликвания
  • Безплатна: прозрачна платформа без допълнителни разходи за всички потребители
  • Сигурна: Разрешаване на всеки потребител да прехвърля минали преживявания /отзиви за пътувания
  • Лесна за използване: метод на плащане: в брой или чрез приложения за незабавно плащане

Наистина допълва автобусната мрежа

FlixCar отговаря на разнообразните нужди от мобилност във Франция и допълва автобусната мрежа, която в момента свързва повече от 200 дестинации във Франция.

  • Допълнително предложение: FlixCar ще предлага маршрути на средни и дълги разстояния, които понастоящем не се обслужват от FlixBus.
  • Допълнителен избор: FlixCar отговаря на нуждите в последната минута, докато FlixBus предлага резервации месеци предварително
  • Допълващи се по отношение на устойчивостта: Споделеното пътуване и автобусният превоз са най-добрият начин на пътен транспорт с въглероден отпечатък около 3 пъти по-нисък от индивидуален автомобил.

Yvan Lefranc-Morin, управляващ директор FlixBus Франция: „С FlixCar предлагаме на пътниците още една възможност да стигнат от точка А до точка Б, което позволява още по широко портфолио от географски дестинации, отколкото с автобус, но също толкова достъпно и природосъобразно. FlixCar  ни дава възможност да развиваме нашата мрежа, но в същото време и да предлагаме повече връзки от врата до врата на пътуващите. След пътуване с FlixBus, споделеното пътуване с кола може да бъде начин за пътника да достигне до последната точка на дестинацията.”

Още по темата

Card image cap

В последния брой:

Архив >