TV » Нова мода: танц до движеща се без водач кола (ВИДЕО)

Нова мода: танц до движеща се без водач кола (ВИДЕО)

3007
2018

Понякога е по-добре човек да не следва последните модни течения. Най-пресният пример – т.нар. La Chona Challenge, което в момента набира зверска популярност в Латинска Америка. Неговите правила са лекомислени и опасни: целта на предизвикателството е да напуснеш шофьорското място от движещ се автомобил и да потанцуваш малко до колата, като в това време тя не е спряла! След това човек се опитва отново да се качи – което може да се окаже проблем. На многбройни клипчета в Youtube се вижда „крахът” на много от участниците в шантавия тренд – а контузиите варират от натъртени задни части до счупени крайници.

И макар че на пръв поглед модният автомобилен танц изглежда доста забавно,той далеч не е безобиден. От една страна, кълчещите се в ритъма на някое парче застрашават себе си и автомобила си, а от друга – живота и здравето на други участници в движението. Замислете се само какво може да стане, ако водачът не успее да се върне достатъчно бързо на шофьорското място и колата продължи в „безпилотен режим”. Не толкова безобидно е и „предизвикателството” в своя вариант от дясната седалка, както доказва долното видео (на 5:22 мин).

La Chona Challenge е кръстено на песента „La Chona“ на мексиканската банда „Los Tuscanes de Tijuana”, на която се танцува. Модата води началото си от САЩ и за нея е отговорната местната звезда Шаги. В своя Instagram-профил под звуците на песента „In my Feelings“ той танцува на улицата, а звезди като Уил Смит и Киара решават да последват примера му. Така се ражда In My Feelings Challenge, което латиноамериканците превръщат в La Chona Challenge.

Още по темата

Card image cap

В новия брой:

Архив >

Бюлетин