Нова книга за автомобилните конструктори и дизайнери


28
ян.
2019

На пазара излезе новата книга на колегата Красимир Панчев – „Създатели на автомобили“. Този сборник включва 72 портрета на личности, дали своя принос в създаването и развитието на „моторния самоход” и породената от него мащабна индустрия. Споделени са малко известни факти и данни за пътя и кариерата, за живота и съдбата на именитите изобретатели, конструктори, мениджъри и дизайнери, станали легенди – като се започне от създателите на първите двигатели и автомобили, до оглавявалите през важни периоди на съществуването им автомобилни компании.

Съдбите и дейността на изобретателите, конструкторите и дизайнерите във всяка една откривателска насока са интересни и често поучителни. Тези творци имат своя уникален живот с неповторими случки и събития в него, по строго индивидуален начин стигат до върховете в кариерата си.

Може да се каже, че за пръв път у нас в тази книга са събрани на едно място толкова велики имена от света на автомобила – едно от най-интересните творения на човешката цивилизация.

Красимир Панчев е журналист, специализиран в автомобилната сфера, още преди промените у нас и е от поколението, започнало с публикации в единственото автоиздание в България тогава – в. „Авто мото свят”.

Панчев има зад гърба си вече „Кратък англо-български автотехнически речник” и „Звездните мигове на моторните коне” през 2004 г.; „Истории на автомобилните марки” през 2006 г.; „В света на автомобилните марки и емблеми”, заедно с второто подобрено издание на речника си през 2007 г.; „Пътят на колелата” през 2008 г. и първия том на единствената по рода си и първа в България „Популярна автомобилна енциклопедия” през 2009 г.

Още по темата

Card image cap
„Изтекоха“ снимки на новата Jetta

10
авг.
2017

Още в началото на 2018 трябва да се появи следващата генерация на VW Jetta. В Мрежата се появиха първите снимки на модела!

Card image cap
Eто го новия Crafter

28
юли
2016

Следващото поколение на VW Crafter включва съществени подобрения. Ние ви разкриваме най-важните

Card image cap
Новите лица на Top Gear

28
дек.
2015

Имената на бившия пилот от Формула 1 Дейвид Култард и на германската състезателка Сабине Шмиц са спрягани за новите водещи на хитовото предаване на ВВС

Card image cap
Кодово име: стрела

15
ян.
2016

Gumpert се завръща! Същите инвеститори, които купиха De Tomaso, сега искат да дадат втори живот на германския производител на бутикови автомобили. Apollo Arrow ще дебютира в Женева

Card image cap

В последния брой:

Архив >