Новини » Нова книга за автомобилните конструктори и дизайнери

Нова книга за автомобилните конструктори и дизайнери

2801
2019

На пазара излезе новата книга на колегата Красимир Панчев – „Създатели на автомобили“. Този сборник включва 72 портрета на личности, дали своя принос в създаването и развитието на „моторния самоход” и породената от него мащабна индустрия. Споделени са малко известни факти и данни за пътя и кариерата, за живота и съдбата на именитите изобретатели, конструктори, мениджъри и дизайнери, станали легенди – като се започне от създателите на първите двигатели и автомобили, до оглавявалите през важни периоди на съществуването им автомобилни компании.

Съдбите и дейността на изобретателите, конструкторите и дизайнерите във всяка една откривателска насока са интересни и често поучителни. Тези творци имат своя уникален живот с неповторими случки и събития в него, по строго индивидуален начин стигат до върховете в кариерата си.

Може да се каже, че за пръв път у нас в тази книга са събрани на едно място толкова велики имена от света на автомобила – едно от най-интересните творения на човешката цивилизация.

Красимир Панчев е журналист, специализиран в автомобилната сфера, още преди промените у нас и е от поколението, започнало с публикации в единственото автоиздание в България тогава – в. „Авто мото свят”.

Панчев има зад гърба си вече „Кратък англо-български автотехнически речник” и „Звездните мигове на моторните коне” през 2004 г.; „Истории на автомобилните марки” през 2006 г.; „В света на автомобилните марки и емблеми”, заедно с второто подобрено издание на речника си през 2007 г.; „Пътят на колелата” през 2008 г. и първия том на единствената по рода си и първа в България „Популярна автомобилна енциклопедия” през 2009 г.

Още по темата

Card image cap

В новия брой:

Архив >

Бюлетин