Нова интерпретация на класиката – Borgward Isabella


13
сеп.
2017

През 1961 г., тоест преди 56 години, настъпи краят на Borgward. С голяма доза борбеност и помощ от Китай през 2015 г. марката се завърна. Първоначално автомобилният производител със седалище в Щутгарт се бе насосчил към китайския пазар, като в края на годината представи SUV-а BX7. В началото на 2017 г. го последва компактният SUV BX5. Завръщането се оказа успешно. Borgward говори за 70 000 поръчки и годишен оборот от 1,5 милиарда евро. С толкова силен попътен вятър, китайците са решили да навлязат по-бързо от очакваното на европейския пазар. За тази цел би могла да им помогне и новата интерпретация на легендарния модел на Borgward: във Франкфурт бе показана модерна версия на Coupé-то Isabella.

„Isabella Concept е нашата интепретация на прекрасната и легендарна Borgward ISABELLA“, казва Андерс Варминг, член на Управителния съвет, отговарящ за дизайна на Borgward Group АД. Студията на Coupé с четири врати и четири места дава насоки за бъдещия дизайн на Borgward. Според производителя концепцията от IAA следва „насоката за бъдещето на дизайна на Borgward `Impression of Flow`“.

Isabellа Concept е с дължина пет метра и е изцяло с електрическо задвижване. Вратите са плъзгащи се и се отварят срещуположно, големи стъклени повърхности и отказ от класическа решетка на радиатора, каквато и без друго не е нужна за един електромобил. Задницата все пак малко прилича на онази от 50-те години. Вътрешното пространство с впечатляващите мега-тъчскрийни изглежда доста футуристичен и минималистичен.

Засега от Borgward не дават информация за задвижването на Isabella Concept. Затова пък е ясен плана за пазарния старт в Германия: първите екземпляри на BX7 TS Limitied Edition ще бъдат доставени в четвъртото тримесечие на 20117, а SUV-ът BX5 и SUV-Coupé-то BX6 ще го последват. Първоначално само като бензинови версии. Целта за продажба на предимно електромобили обаче остава – особено след старта на готовия през 2019 г. завод на Borgward в Бремен.

 

Още по темата

Card image cap

В последния брой:

Архив >