Нова дигитална платформа за всички свързани с автомобилите услуги


12
ян.
2022

Porsche преработи своите цифрови услуги за смартфони и комбинира функциите на множество приложения: Приложението My Porsche ще бъде централният интерфейс на клиентите за връзка с автомобила и марката. То ще поеме функциите на My Porsche Essentials, Connect App и Car Connect App. През следващите месеци ще бъдат интегрирани и допълнителни приложения като Porsche Charging и Porsche – Good to know. Комбинирането на пълната гама от услуги и информация в едно приложение ще опрости използването им от клиентите и ще създаде практична точка за достъп до дигиталния свят на Porsche чрез модерен потребителски интерфейс.

My Porsche ще се превърне в универсален инструмент за всеки един от водачите на производителя на спортни автомобили. Приложението е съвместимо с Porsche автомобили от 2016 моделна година нататък. Ако има връзка между смартфона и модела Porsche, приложението показва важни параметри на автомобила и може да се използва като дистанционно управление за избрани функции. То също така подпомага водача в процесите на зареждане, осъществяването на контакт с неговия дилър, запазването на час за сервизно обслужване и с въпроси относно автомобила.

Приложението My Porsche свързва смартфона с автомобила

Като централен интерфейс между всеки водач на Porsche и неговия автомобил, приложението My Porsche предлага широка гама от функции за модели Porsche с конвенционални силови агрегати, както и с хибриди и с изцяло електрически спортни автомобили – от показване на настоящите нива на течностите до стартиране на зареждане. Когато приложението My Porsche е свързано с автомобил, то информира клиента за състоянието на превозното средство. То знае нивото на горивото или заряда, текущия пробег, местоположението му и може да показва статистически данни от минали пътувания или настройките на

системата за проследяване на автомобила. Ако превозното средство неочаквано започне да се движи или се движи със скорост над допустимото ограничение, приложението предупреждава потребителя с известие. То може също да заключва и отключва Porsche и да контролира климатичната система и спомагателното отопление в електрическите автомобили, задвижвани с акумулаторна батерия. Чрез приложението клиентите имат достъп до цифрови ръководства за експлоатация и подпомагащи видеоклипове.

Приложението My Porsche предлага и цялостна мрежа. То свързва профили от доставчици на стрийминг услуги и календари със съответните приложения в автомобила. То също така опростява навигацията, като синхронизира дестинациите и интересните места между смартфона и системата за управление на комуникацията Porsche Communication Management (PCM).

Свързаност с настоящи и по-стари Porsche модели

Приложението My Porsche е достъпно в 47 държави на 25 езика за Apple IOS (IOS 14 и по-нова) и смартфони с операционни системи Android (Android 8 и по-нова). Клиентите могат да се регистрират със своя Porsche ID или директно в приложението. Функциите, които осъществяват достъп до автомобила, са налични за всички настоящи модели и за много от по-старите:

–           Porsche 718 Boxster, 718 Cayman (от 2016 моделна година)

–           Porsche 911 (от 2016 моделна година)

–           Porsche Panamera (от 2016 моделна година)

–           Porsche Macan (от 2016 моделна година)

–           Porsche Cayenne (от 2016 моделна година)

–           Porsche Taycan

Обхватът на функциите може да варира в зависимост от модела, моделната година и наличността в страната. Приложението може да бъде изтеглено безплатно от Apple App Store и Google Play Store и ще бъде непрекъснато разширявано и оптимизирано.

Още по темата

Card image cap

В новия брой:

Архив >

Бюлетин