Нова гама компактни ванове от Toyota


18
апр.
2019

Изцяло новият PROACE CITY, който прави своя световен дебют в рамките на изложението за товарни автомобили в Бирмингам, Великобритания, на 30 април, е изключително атрактивно семейство компактни ванове с изключително способности. То допълнително ще засили позициите на гамата на Toyota на пазара на лекотоварни автомобили в Европа.

Разработена в сътрудничество с Groupe PSA, PROACE CITY ще се присъедини към утвърдения ван от среден калибър PROACE и легендарния пикап Hilux, за да се бори в сегмент, който се радва на стабилен растеж и ще постигне около 900 000 годишни продажби до 2021 г.

Новият модел се вписва перфектно в гамата на PROACE по отношение на размерите и полезния товар. Лансиран през 2016 г., PROACE се доближава до 5-процентов дял от пазара на средни по калибър ванове и е на път да достигне около 30 000 продажби в Европа през 2019 година.

Възможности: размер, пространство и динамични характеристики

Гамата на PROACE CITY отговаря на широк спектър от потребности на бизнеса с различни конфигурации по отношение на полезен товар и седалки и опции за задвижване.

Компактният ван се предлага в две дължини – къса база от 4,4 метра и дълга от 4,7 метра. И двете могат да бъдат поръчани с три места отпред, както и като товарни или остъклени бусове; дългата база се предлага и с голяма кабина. Пътническата версия e достъпна с пет или седем места както при къса, така и при дълга база.

Размерите и окомплектовките осигуряват на PROACE CITY отлична товароносимост, с максимален обем за товари от 3,3 куб.м (къса база) до 4,3 куб.м (дълга база с опция Smart Cargo). Трябва да се отбележи, че Toyota е един от малкото модели в своя клас,  които могат да „поемат” две европалета. Добавянето на опционалната система Smart Cargo осигурява най-добрата за класа дължина за товари от 3,1 м при късата базата и 3,4 м при дългата, докато максималният полезен товар на PROACE CITY е1 тон, друга върхова за класа стойност (и при двата варианта). За тези, които трябва да превозват още по-големи или по-тежки товари, бусът може да тегли ремаркета със спирачки до 1,5 тона. Могат да се поръчат асиметрични задни врати (остъклени или неостъклени) или задна врата с панти на покрива.

Гамата от бензинови и дизелови двигатели предлага мощност от 75 до 130 к.с.  по DIN и избор между 5- или 6-степенни ръчни трансмисии или 8-степенна автоматична.

Гамата на PROACE CITY отговаря напълно на изискванията на бизнеса и клиентите на флотилии в сегмента по отношение на възможностите, гъвкавостта, динамичните качества и ефективността, като гарантира, че може да реализира потенциала си за засилване на позициите на Toyota на пазара на лекотоварни автомобили.

Практичен и гъвкав дизайн

PROACE CITY предлага пълна гама от интериорни конфигурации, за да отговори на различните изисквания на пътниците и товара.

Бусът се предлага или с две отделни предни седалки, или с една триместна, като последната предлага опция Smart Cargo, подобна на тази при по-големия модел PROACE. Системата Smart Cargo използва сгъваема външна пасажерска седалка и люк в преградната стена, за да осигури допълнително товарно пространство от 0,4 куб.м и да увеличи максималната дължина за товара с 1,3 м; облегалката на централната пасажерска седалка може да се завърти, за да се създаде удобно място като бюро, с допълнително пространство за съхранение под седалката.

Във версията с голяма кабина, когато вторият ред седалки не се използва, седалката може да се сгъне и преградата да се премести напред, за да се увеличи товарното пространство. В преградата може да се отвори люк за превозване на по-дълъг товар.

Товарният PROACE CITY може да бъде оборудван с люк в задната част на покрива. Това е друга полезна опция, когато трябва да се превозват по-дълги предмети. Тя се предлага с рейки на покрива, които издържат на натоварване до 100 кг.

Интелигентно замислени и просторни ниши за съхранение са разположени навсякъде в кабината (в зависимост от модела).  Те варират от стойки за монетите, поставки за чаши и отворени ниши за съхранение, до чекмедже под седалката и ниши в покрива, вратите и пода. При пътническата версия панорамният покрив може да бъде комбиниран с централно пространство за съхранение, подобно на отделенията за багаж в самолет, с общ обем 74 литра, и достъпно от втория ред места и багажника.

Продължете на следващата страница

Още по темата

Card image cap
КАТ атакува със скрити подвижни камери?

21
мар.
2016

Пътните полицаи ще залагат нов тип капани за нарушителите

Card image cap
Bentley Bentayga Fly Fishing by Mulliner

20
юли
2016

Bentley вече предлага необходимите аксесоари за почитателите на риболова. Естествено, че Bentayga Fly Fishing by Mulliner няма да по джоба на всички рибари с цената си от 400 000 лв.

Card image cap
И отново: Hilux пред преобръщане

27
окт.
2016

През 2007 г. в лосов тест на шведското списание Teknikens Värld Toyota Hilux почти се преобърна. Близо 10 години по-късно същият сценарий се повтаря...

Card image cap

В последния брой:

Архив >