Нова гама компактни ванове от Toyota

1804
2019

Изцяло новият PROACE CITY, който прави своя световен дебют в рамките на изложението за товарни автомобили в Бирмингам, Великобритания, на 30 април, е изключително атрактивно семейство компактни ванове с изключително способности. То допълнително ще засили позициите на гамата на Toyota на пазара на лекотоварни автомобили в Европа.

Разработена в сътрудничество с Groupe PSA, PROACE CITY ще се присъедини към утвърдения ван от среден калибър PROACE и легендарния пикап Hilux, за да се бори в сегмент, който се радва на стабилен растеж и ще постигне около 900 000 годишни продажби до 2021 г.

Новият модел се вписва перфектно в гамата на PROACE по отношение на размерите и полезния товар. Лансиран през 2016 г., PROACE се доближава до 5-процентов дял от пазара на средни по калибър ванове и е на път да достигне около 30 000 продажби в Европа през 2019 година.

Възможности: размер, пространство и динамични характеристики

Гамата на PROACE CITY отговаря на широк спектър от потребности на бизнеса с различни конфигурации по отношение на полезен товар и седалки и опции за задвижване.

Компактният ван се предлага в две дължини – къса база от 4,4 метра и дълга от 4,7 метра. И двете могат да бъдат поръчани с три места отпред, както и като товарни или остъклени бусове; дългата база се предлага и с голяма кабина. Пътническата версия e достъпна с пет или седем места както при къса, така и при дълга база.

Размерите и окомплектовките осигуряват на PROACE CITY отлична товароносимост, с максимален обем за товари от 3,3 куб.м (къса база) до 4,3 куб.м (дълга база с опция Smart Cargo). Трябва да се отбележи, че Toyota е един от малкото модели в своя клас,  които могат да „поемат” две европалета. Добавянето на опционалната система Smart Cargo осигурява най-добрата за класа дължина за товари от 3,1 м при късата базата и 3,4 м при дългата, докато максималният полезен товар на PROACE CITY е1 тон, друга върхова за класа стойност (и при двата варианта). За тези, които трябва да превозват още по-големи или по-тежки товари, бусът може да тегли ремаркета със спирачки до 1,5 тона. Могат да се поръчат асиметрични задни врати (остъклени или неостъклени) или задна врата с панти на покрива.

Гамата от бензинови и дизелови двигатели предлага мощност от 75 до 130 к.с.  по DIN и избор между 5- или 6-степенни ръчни трансмисии или 8-степенна автоматична.

Гамата на PROACE CITY отговаря напълно на изискванията на бизнеса и клиентите на флотилии в сегмента по отношение на възможностите, гъвкавостта, динамичните качества и ефективността, като гарантира, че може да реализира потенциала си за засилване на позициите на Toyota на пазара на лекотоварни автомобили.

Практичен и гъвкав дизайн

PROACE CITY предлага пълна гама от интериорни конфигурации, за да отговори на различните изисквания на пътниците и товара.

Бусът се предлага или с две отделни предни седалки, или с една триместна, като последната предлага опция Smart Cargo, подобна на тази при по-големия модел PROACE. Системата Smart Cargo използва сгъваема външна пасажерска седалка и люк в преградната стена, за да осигури допълнително товарно пространство от 0,4 куб.м и да увеличи максималната дължина за товара с 1,3 м; облегалката на централната пасажерска седалка може да се завърти, за да се създаде удобно място като бюро, с допълнително пространство за съхранение под седалката.

Във версията с голяма кабина, когато вторият ред седалки не се използва, седалката може да се сгъне и преградата да се премести напред, за да се увеличи товарното пространство. В преградата може да се отвори люк за превозване на по-дълъг товар.

Товарният PROACE CITY може да бъде оборудван с люк в задната част на покрива. Това е друга полезна опция, когато трябва да се превозват по-дълги предмети. Тя се предлага с рейки на покрива, които издържат на натоварване до 100 кг.

Интелигентно замислени и просторни ниши за съхранение са разположени навсякъде в кабината (в зависимост от модела).  Те варират от стойки за монетите, поставки за чаши и отворени ниши за съхранение, до чекмедже под седалката и ниши в покрива, вратите и пода. При пътническата версия панорамният покрив може да бъде комбиниран с централно пространство за съхранение, подобно на отделенията за багаж в самолет, с общ обем 74 литра, и достъпно от втория ред места и багажника.

Продължете на следващата страница

Още по темата

Card image cap

В новия брой:

Архив >

Бюлетин