Нова версия GranLusso на Maserati Ghibli

Появилият се на пазара през 2013 г. Ghibli – италианският отговор на  BMW Серия 5, Mercedes E-клас и Jaguar XF  – получи фейслифт през есента на 2016 г. Сега Maserati представя и новата версия GranLusso. Резултатът няма да може да бъде видян на IAA във Франкфурт, а на едно китайско автомобилно изложение в Ченгду от 25-ти август до 3-ти септември.

При по-големия брат Quattroporte линиите на оборудване GranLusso („голям лукс“) и GranSport („голям спорт“) бяха въведени от фейслифта през 2016. Сега и по-малкия модел Ghibli ще се сдобие с версията GranLusso – GranSport ще го последва по-късно. Ghibli GranLusso има нова предна броня с хромирани лайсни, както и нова решетка на радиатора с хромирани елементи. Отстрани на модела на Maserati има емблеми GranLusso на предните калници, както и прагове в цвета на автомобила. Задната броня също е нова, а дифузьорът е в цвета на автомобила. Тези два елемента са различни в сравнение с предшественика. Промените се отразяват благоприятно и на аеродинамиката.

Естествено има обновления и по отношение на техниката. Ghibli GranLusso е оборудван с адаптивни LED-фарове с матрична техника, както и с нови асистенти. Цената не е обявена, а Maserati не дават информация относно моторизациите на GranLusso.

 

Коментари