Нова версия на старo 911 Turbo!


30
авг.
2018

От 6500 оригинални части Porsche Classic реализираха Projekt Gold: чисто нова 911 Turbo от серия 993. Последният нов модел с въздушно охлаждане!

При Porsche Projekt Gold името е програма: каросерията на модела блести в златист цвят. Това Porsche 911 е специално не само заради външния си вид: то е последният и единствен по рода си, 911 Turbo с въздушно охлаждане от серия 993, произведено 20 години след края на серийното производство!

70-тият рожден ден на Porsche се явява подходящ повод за Porsche Classic, да реализират Project Gold. Още преди пазарната поява на Taycan – първият изцяло електрически спортен модел на Porsche -възниква идеята, да бъде създаден изцяло нов автомобил на базата на оригинална каросерия от 993. За година и половина са произведени над 6500 оригинални части, като инженерите на Porsche са се ориентирали по дизайна на 911 Turbo S Exclusive Series на 991 (на снимката на заден план). Към тях спадат характерните странични вентилационни отвори, черни джанти и златисто-жълти дизайнерски линии и черна кожена тапицерия със златисти апликации.

Уникалният автомобил е задвижван от нов 3,6-литров битурбо агрегат в най-голямата по онова време степен на мощност 450 к.с. Бъдещият собственик на автомобила ще може да изпробва мощността само на затворени пътища: „Project Gold“ няма да получи разрешение за движение по нормални пътища. Колата ще бъде показана за първи път на 27-ми септември 2018 г. в рамките на събитието Porsche Rennsport Reunion в Лагуна Сека (САЩ). Месец по-късно, на 27-ми октомври 2018 г., на търга на RM Sotheby’s в Porsche Experience Center в Атланта, автопмобилът ще бъде продаден. Сумата ще постъпи в основаната през 2018 г. по повод „70 години Porsche Sportwagen“ фондация Фери Порше.

 

 

Още по темата

Card image cap

В нашия годишник:

Архив >

Бюлетин