/ Нова версия на зарядните станции на Tesla с дългоочаквана функция

Нова версия на зарядните станции на Tesla с дългоочаквана функция

В момента гигантът на тема електромобили Tesla пуска четвъртото поколение на своите супер-зарядни станции. Едно нововъведение ще зарадва най-вече притежателите на други марки електромобили

На пръв поглед най-новото поколение на супер зарядните станции на американците V4 не се отличава сериозно от предшественика си V3. Да, има промени в дизайна и по-дълъг кабел, но мощността на зареждане остава същата. При внимателно вглеждане обаче си проличава един интересен детайл: сега тези зарядни станции са оборудвани с четци на карти.

Зарядните станции на Tesla: възможно плащане с карта

На акаунта в Twitter на Tesla-клуб във Великобритания се вижда суперзарядна станция V4, на която е закрепен четец на карти. По този начин водачите на други марки електромобили ще могат да плащат лесно за зареждането. Досега, ако искаше да зарежда електромобил на друга марка на зарядна станция на Tesla, клиентът трябваше да свали приложението на Tesla за плащане. Така с интегрирания постерминал това няма да е задължително.

Новата функция на зарядните станции на Tesla ще се хареса и на германската политика. Тя от години настоява плащането с карта на зарядните станции за електромобили да е възможно навсякъде. Засега законовите промени в това отношение бяха отложени за 2024 г. така, че засега не е известно, кога първите супер зарядни станции на Tesla-в Германия ще бъдат оборудвани с четци на карти.

Още по темата

Card image cap

В новия брой:

Архив >

Бюлетин