Нова биография на Енцо Ферари е на пазара от днес

2511
2019

Биографията на Енцо Ферари, озаглавена „Ферари – мъжът, автомобилите, състезанията, машината” е на пазара у нас от днес. Автор е Брок Йейтс, а книгата е на издателство Locus. Това е първата биография с автомобилна насоченост в поредицата на компанията, наречена „via sine fine”.

Биографията на легендарния Индженере бе представена на специално събитие с подкрепата на Шел България.

Консултант на българското издание на книгата е Иван Тенчев, главен редактор на списание ClubS1 и дългогодишен телевизионен коментатор на състезанията от Формула 1. Той отбеляза на представянето, че книгата е интересна не само за почитателите на автомобилния спорт.

„На практика повествованието следва развитието на бизнеса и спорта, като централната фигура е Ферари. Интересни са и много други истории, някои дори граничат с жълтата клюка! Авторът на книгата освен това е американец и не може да бъде обвинен в особена любов към Енцо Ферари. На много места го критикува, но същевременно не може да отрече постигнатите огромни успехи”, обясни той.

Книгата е изобилства от любопитни истории за личния живот на Комендаторе, най-легендарните пилоти от историята на Формула 1 и много други подробни детайли като преговорите за сливане с Форд например – обект и на нашумелия филм „Пълно ускорение” („Форд срещу Ферари”), който върви по кината в момента. Създаването на някои от най-легендарните модели на Ферари и работата на митичните конструктори заема подобаваща част от изданието с дебелина 646 страници.

Търговският директор на Шел България Мила Петрова отбеляза дългогодишното сътрудничество между двете марки. Благодарение на него компанията прави достъпно за клиентите си едно изключително изживяване – посещение на фабриката в Маранело и управление на Ферари на тестовата писта Фиорано. То може да бъде спечелено чрез специална томбола на Шел.

Книгата излиза точно 90 години след създаването на Скудерия Ферари, чийто болид този сезон не случайно е означен като SF90.

Още по темата

Card image cap

В новия брой:

Архив >

Бюлетин