Новата Toyota Mirai ще бъде представена през декември 2020 г.


19
окт.
2020

Актуалният Mirai определено не се продава добре. Наследникът му възнамерява да промени това с по-голям пробег и шикозен стайлинг. Моделът ще бъде представен още през тази година!

През 2019 г. се учудихме доста, когато от Toyota показаха студията Mirai Concept. Дизайнът нямаше нищо общо с този на стартиралия през 2014 г. предшественик. Сега няма никакви съмнения, че серийният Mirai ще приеме изцяло дизайна на концепцията. Техническите детайли все още не са известни, но за специален уебсайт за Mirai от Toyota Япония съобщиха, че седанът със задвижване с горивна клека ще бъде представен още през тази година.

До 650 километра пробег

Mirai номер 2 ще бъде позициониран един клас по-високо от предшественика си. Това личи още от дизайна, който наподобява на този на Kia Stinger и Toyota Camry и е значително по-атрактивен от този на предшественика си. По отношение на техниката засега е известно, че новият модел ще е базиран на платформата на Toyota ТNGA. Вместо предно, в бъдеще задвижването ще бъде на задните колела. С едно зареждане на водород седанът ще изминава 650 километра. Първото поколение на модела бе продадено в Япония за шест години само 10 000 пъти, а сега от Toyota планират продажбата на около 30 000 екземпляра годишно. За да бъде постигнато това, актуалната цена на модела от 157 000 лв. не трябва да бъде надвишавана. Дали това ще бъде така – ще научим през декември 2020 г.

Още по темата

Card image cap

В нашия годишник:

Архив >

Бюлетин