Новата Toyota C-HR ще продължава да „краде“ клиенти от премиум марките

0612
2023

Второто поколение на най-продаваната Toyota в България за миналата година – C-HR, официално дебютира на българския пазар вчера. В серийната си версия моделът почти неотлъчно следва дизайна на концецията – и продължава да се различава от тълпата. Емблематичният силует на купе, въведен от неговия предшественик, е допълнително подчертан от по-широка, по-уверена стойка, подсилена от изострени характерни линии и ново ниво на изтънчено изпълнение на дизайна.

Ноият Toyota C-HR е създаден специално съобразно очакванията на европейските клиенти, със сътворена в Европа стилистика, развоен процес и производство на място. Тя е резултат на иновативни разработки, включително данни в реално време от шофьори от целия континент. Премиум функции като интегрирани във вратите дръжки, каквито се предлагат за първи път в модел на Toyota, динамичното вътрешно амбиентно осветление с 64 цвята и специално конструиран панорамен покрив са част от едно холистично и персонализирано потребителско изживяване, което поставя клиента в сърцето на автомобила.

Освен с водещата си в класа ефективност на пътя, новият Toyota C-HR допълнително намалява въздействието си върху околната среда, чрез въвеждането на нови рециклирани материали и такива  с неживотински произход, както и авангардни технологии за намаляване на теглото на автомобила и снижаване на емисиите на CO2 в рамките на производствения процес.

По-широката с 35 мм стойка е допълнена от нови по-големи алуминиеви колела – с размери, достигащи до внушителните 19 инча – и с 25 мм по-къс преден надвес, като част от един компактен дизайн, който изглежда балансиран и динамичен, независимо от ъгъла, от който го погледнете.

Верен на визията за „концептуален автомобил за пътя“, новият Toyota C-HR предлага премиум стилистични и технически решения като интегрирани  във вратите дръжки , стилов елемент, предлаган за първи път от Toyota. Невероятното внимание към детайла се подчертава от иновативните методи за производство, позволяващи ръбът на задната врата да се срещне директно със задния светлинен модул, без никаква рамка, създавайки по- цялостен, изострен и авангарден външен дизайн. По-строгите линии и перфектната интеграция на технологиите като камери и радари, гарантират, че всеки елемент на каросерията остава изтънчен и стилен. Именно заради подобни решения 20% от продажбите на стария модел се падаха на „откраднати“ от премиум сегмента купувачи.

В интериора, първата 64-цветна система за амбиентно осветление на Toyota има за задача да създаде предразполагащо настроение сред пътниците и да спомогне за тяхната безопасност. В рамките на деня директното и индиректното осветление, включително на арматурното табло, се променя на всеки час от ярки сутрешни нюанси до спокойни вечерни тонове. Може да бъде избрана една от 14 програмирани теми, за да отразява настроението на всяко пътуване. Осветлението е синхронизирано и с климатичната система, като се използват по-топли цветове, когато купето се отоплява, или по-студени, когато температурата се понижава. Чрез осветлението се подобрява и безопасността, като се използва за визуално подчертаване на предупрежденията, създадени от системите, като асистента за безопасно излизане от автомобила и проактивния асистент за шофиране.

Освен подобрената атмосфера, купето се възползва и от подобрено качество на въздуха благодарение на технологията nanoeX™, която разпръсква микроскопични капчици вода, за да пречисти въздуха, да премахне алергените, да намали миризмите и да осигури по-добра хидратация на кожата.

Всички нива на оборудване на новия Toyota C-HR разполагат с изцяло нов, 12,3-инчов напълно дигитален комбиниран уред за водача. Оформлението дава приоритет на ясната видимост на критична информация, като настройки за скорост и помощ на водача, и може да бъде персонализирана според предпочитанията на водача. Дисплеят може да се променя на базата на четири теми – Casual, Smart, Tough или Sporty – и три персонализирани оформления на уредите, с помощта на едно докосване на управлението от волана.

По-свързано мултимедийно изживяване е налично благодарение на Toyota Smart Connect, който включва вграден гласов агент и безжична връзка със смартфон чрез Apple CarPlay или Android Auto, както и 8- или 12,3-инчов сензорен екран, в зависимост от нивото на оборудване.

Четирите вида електрифицирани задвижвания – Hybrid 140, Hybrid 200, Hybrid 200 AWD-i и Plug-in Hybrid 220 – са оптимизирани за предпочитанията на европейските водачи. Базовата версия Hybrid 140 ще струва минимум 59.990 лева, а топверсията със зареждане от контакта стартира от 83.490 лева. Hybrid 140 разполага с изключително ефективен 1,8-литров двигател и предлага мощност от 140 к.с. За още по-вълнуващо изживяване при шофиране, Hybrid 200 разчита на мощността и ефективността от 2,0-литров двигател и разполага със 197 к.с., респективно въртящ момент от 190 Нм.

Още по темата

Card image cap

В новия брой:

Архив >

Бюлетин