Новата Skoda Octavia: Plug-in хибрид с над 250 „коня“


21
окт.
2019

Три седмици преди официалната премиера на следващата Skoda Octavia (насрочена за 11 ноември в Прага) в Интернет „изтече“ снимка на новия модел. Тя идва от онлайн конфигуратор. От изображението става ясно, че Skoda се отказва от визията с четири фара, която полиризираше мненията. Предните светлини отново ще бъдат под общо стъкло, напомнят на Scala и за първи път в историята на Оctavia ще разполагат с матрична LED-техника. Като цяло Octavia изглежда по-издължена и от по-висок клас. По отношение на размерите обаче няма да има сериозни промени: с 4,68 м новата Octavia е само с около 2 см по-дълга от предшественика си, а междуосието остава същото – 2,69 м.

Един от акцентите в интериора ще бъде дигиталният кокпит, при който водачът ще има възможност да прави индивидуални конфигурации. Octavia ще разполага с повече асистиращи системи и функция за частично автономно придвижване (ниво 3). Чехите ще използват по-качествени материали и ще заложат на по-добро качество, за да избяга Octavia от образа на евтин модел.

Новата Skoda ще бъде предлагана и като „мек“ хибрид благодарение на 48-волтова бордна мрежа. Планиран е и Plug-in хибрид. Комбинацията от 1,5-литров бензинов двигател (150 к.с.) и електромотор (75 кВт) вероятно ще предоставя системна мощност около 250 к.с. и 590 Нм максимален въртящ момент.

Още по темата

Card image cap
Дори новите дизелови леки автомобили по-неекологични от камионите

7
ян.
2017

Според изследване на ICCT модерните дизелови леки автомобили (дори Евро 6!) отделяли двойно повече отровни азотни оксиди от камиони или автобуси

Card image cap
Ето колко опасни са автомобилите без еърбег

26
сеп.
2017

Олдтаймери и стари употребявани автомобили – около 900 000 коли в Германия не притежават животоспасяващите въздушни възглавници. Видеоклип показва колко опасни са тези машини при инцидент

Card image cap

В последния брой:

Архив >