Новата Skoda Octavia: Plug-in хибрид с над 250 „коня“

2110
2019

Три седмици преди официалната премиера на следващата Skoda Octavia (насрочена за 11 ноември в Прага) в Интернет „изтече“ снимка на новия модел. Тя идва от онлайн конфигуратор. От изображението става ясно, че Skoda се отказва от визията с четири фара, която полиризираше мненията. Предните светлини отново ще бъдат под общо стъкло, напомнят на Scala и за първи път в историята на Оctavia ще разполагат с матрична LED-техника. Като цяло Octavia изглежда по-издължена и от по-висок клас. По отношение на размерите обаче няма да има сериозни промени: с 4,68 м новата Octavia е само с около 2 см по-дълга от предшественика си, а междуосието остава същото – 2,69 м.

Един от акцентите в интериора ще бъде дигиталният кокпит, при който водачът ще има възможност да прави индивидуални конфигурации. Octavia ще разполага с повече асистиращи системи и функция за частично автономно придвижване (ниво 3). Чехите ще използват по-качествени материали и ще заложат на по-добро качество, за да избяга Octavia от образа на евтин модел.

Новата Skoda ще бъде предлагана и като „мек“ хибрид благодарение на 48-волтова бордна мрежа. Планиран е и Plug-in хибрид. Комбинацията от 1,5-литров бензинов двигател (150 к.с.) и електромотор (75 кВт) вероятно ще предоставя системна мощност около 250 к.с. и 590 Нм максимален въртящ момент.

Още по темата

Card image cap

В новия брой:

Архив >

Бюлетин