Новата Opel Astra OPC: 4х4 хибрид с 300 конски сили


10
сеп.
2021

След три поколения Astra OPC Оpel разочарова феновете на спортните автомобили. При Astra K, предишното поколение на модела, компанията от Рюселсхайм не пусна „наточена“ версия на компактния Opel. В бъдеще обаче нещата могат да се променят: по данни на британското издание Autocar легендарното съкращение трябва да възкръсне с представения наскоро наследник.

Според слуховете, машината ще разчита на 4х4-система Plug-in хибрид – същата като при освежения наскоро Grandland X. В SUV-а работят 1,6-литров турбобензинов агрегат и два електромотора, които генерират 300 к.с. и 450 Нм, а батерията с капацитет 13,2 кВтч позволява изминаването на 60 км изцяло на ток. При хотхеча обаче по-важни ще бъдат динамичните показатели: очаква се новият модел да ускорява за под шест секунди до 100 км/ч и да постига максимална скорост 250 км/ч. В сравнение със стандартната Astra, ОРС ще бъде с 15 мм по-ниска.

Новата Astra използва същата платформа ЕМР2 на PSA като Peugeot 308. Продажбите на модела ще започнат в началото на 2022.

Още по темата

Card image cap

В нашия годишник:

Архив >

Бюлетин