Новата Octavia става по-елегантна


17
окт.
2019

Четвъртото поколение на Skoda Octavia ще стане по-ръбеста и по-елегантна. Муцуната с четири „очи“ изчезва. AUTO BILD ще ви даде информация.

На 11-ти ноември 2019 г. Skoda ще представи новото, четвърто поколение на Octavia в Прага. И всички, които бяха разочаровани от фейслифта на актуалното поколение, могат да се зарадват на това място: новите официални скици на компактния модел показват, че спорната муцуна с четири фара е останала в миналото. Вместо това фаровете са под едно стъкло и за първи път се предлагат с матрична  LED-техника. Като цяло новата Octavia изглежда по-изтеглена и по-дълга на външен вид, както и по-висококачествена. Иначе при размерите няма съществена промяна: с 4,69 метра новата Octavia е с два сантиметра по-дълга от своя предшественик, а междуосието остава същото – 2,69 метра. Благодарение на доброто оползотворяване на пространството, въпреки спортния дизайн предлаганото място е  по-добро от досегашното, като багажникът побира 590 литра (седан) и 620 литра (комби). Четвъртото поколение на Octavia ще стартира в края на 2019 г. – първоначално ще се появи комбито, а после през 2020 г. и седанът. Спортният вариант RS и по-високата версия Scout също ще са на пазара догодина.

През юли 2019 се появи снимки на интериора на Skoda Octavia. Първото впечатление: това, което виждаме, прилича на студията Vision X, показана от Skoda на автосалона в Женева през 2018 г. Впечатление прави големият централен дисплей, който в бъдеще вероятно ще е свободно разположен, а не интегриран в централната конзола. Пред водача има дигитален кокпит, който се състои от два кръгли уреда и свободно конфигурираща се част в средата. При новата Octavia Skoda не се отказва напълно от бутони – под централния дисплей има блок с бутони за активиране на централното заключване, аварийните светлини. За разлика от предишното поколение лостът на автоматичната трансмисия е редуциран.

По отношение на техниката Octavia ще използва тази на новия Golf 8.

Двигатели: Octavia ще се появи и като Plug-in-хибрид

Двигателите ще съответстват в по-голямата си част на тези от актуалното поколение. Малко след пазарния старт Skoda ще пусне и мек хибрид с 48-волтова бордова мрежа. Пакетът осигурява допълнителни 10 кВт. и 55 Нм. Планиран е и Plug-in хибрид. Комбинацията от 1,5-литров бензинов мотор (150 к.с.) и електрическа машина (75 кВт.) ще разполага със системна мощност от 252 к.с. и 590 Нм. Ако Skoda решат да направят електрическа Octavia, то чехите ще използват модулната платформа (MEB) на VW ID.3.

Още по темата

Card image cap
Първите снимки на Skoda Kodiaq

30
авг.
2016

Новата SUV Skoda Kodiaq ще бъде представена официално на 1 септември. Сега чехите ни показват интериора!

Card image cap
Speedboat AM37: Aston Martin за открито море

10
ное.
2016

Това е правилната лодка за Джеймс Бонд: Aston Martin прави плавателен съд с над 1000 к.с., развиващ 90 км/ч

Card image cap

В последния брой:

Архив >