Новата Octavia става по-елегантна

1710
2019

Четвъртото поколение на Skoda Octavia ще стане по-ръбеста и по-елегантна. Муцуната с четири „очи“ изчезва. AUTO BILD ще ви даде информация.

На 11-ти ноември 2019 г. Skoda ще представи новото, четвърто поколение на Octavia в Прага. И всички, които бяха разочаровани от фейслифта на актуалното поколение, могат да се зарадват на това място: новите официални скици на компактния модел показват, че спорната муцуна с четири фара е останала в миналото. Вместо това фаровете са под едно стъкло и за първи път се предлагат с матрична  LED-техника. Като цяло новата Octavia изглежда по-изтеглена и по-дълга на външен вид, както и по-висококачествена. Иначе при размерите няма съществена промяна: с 4,69 метра новата Octavia е с два сантиметра по-дълга от своя предшественик, а междуосието остава същото – 2,69 метра. Благодарение на доброто оползотворяване на пространството, въпреки спортния дизайн предлаганото място е  по-добро от досегашното, като багажникът побира 590 литра (седан) и 620 литра (комби). Четвъртото поколение на Octavia ще стартира в края на 2019 г. – първоначално ще се появи комбито, а после през 2020 г. и седанът. Спортният вариант RS и по-високата версия Scout също ще са на пазара догодина.

През юли 2019 се появи снимки на интериора на Skoda Octavia. Първото впечатление: това, което виждаме, прилича на студията Vision X, показана от Skoda на автосалона в Женева през 2018 г. Впечатление прави големият централен дисплей, който в бъдеще вероятно ще е свободно разположен, а не интегриран в централната конзола. Пред водача има дигитален кокпит, който се състои от два кръгли уреда и свободно конфигурираща се част в средата. При новата Octavia Skoda не се отказва напълно от бутони – под централния дисплей има блок с бутони за активиране на централното заключване, аварийните светлини. За разлика от предишното поколение лостът на автоматичната трансмисия е редуциран.

По отношение на техниката Octavia ще използва тази на новия Golf 8.

Двигатели: Octavia ще се появи и като Plug-in-хибрид

Двигателите ще съответстват в по-голямата си част на тези от актуалното поколение. Малко след пазарния старт Skoda ще пусне и мек хибрид с 48-волтова бордова мрежа. Пакетът осигурява допълнителни 10 кВт. и 55 Нм. Планиран е и Plug-in хибрид. Комбинацията от 1,5-литров бензинов мотор (150 к.с.) и електрическа машина (75 кВт.) ще разполага със системна мощност от 252 к.с. и 590 Нм. Ако Skoda решат да направят електрическа Octavia, то чехите ще използват модулната платформа (MEB) на VW ID.3.

Още по темата

Card image cap

В новия брой:

Архив >

Бюлетин