Новата Mazda 2 Hybrid е Toyota Yaris със сменени емблеми

1512
2021

През пролетта на 2022 г. Mazda ще разшири гамата си от малки автомобили с Mazda 2 Hybrid. За пълния хибрид без зареждане от контакта японците не залагат на модел собствена разработка, а просто поставят нови лога на Toyota Yaris Hybrid. Двата модела се различават само по емблемата, техническите показатели са напълно идентични: 3-цилиндров бензинов двигател с 93 „коня“ и електромотор (80 к.с.) осигуряват системна мощност от 116 конски сили, а „мъникът“ трябва да се задоволява с разход под 4 литра на 100 км (по WLTP). Времето за ускорение – 9,7 сек от 0 до 100 км/ч, както и щадящата заряда на батерията скорост от 175 км/ч не са показатели като при спортен автомобил – но с оглед на горивната консумация никой няма да мрънка заради тях. Очаква се цените да стартират от около 40 000 лева. Паралелно Mazda ще продължи да предлага в гамата си и обикновената „двойка“ с 4-цилиндров бензинов агрегат.

Mazda се кооперира с Toyota и превръща Yaris Hybrid в Mazda 2

Интересно е, че дори типичният за Toyota надпис Hybrid е останал непроменен. Иначе вместо на Kodo-дизайна, Mazda залага на спортните извивки на Yaris, който, в интерес на истината, привлича погледите и далеч не изглежда скучно.

В интериора откриваме TFT aрматурно табло, на което се изобразяват дигитално избраната предавка на безстепенната автоматична трансмисия и скоростта. Инфотейнмънт системата и различни типове информация за хибридното задвижване като например заряда на батерията могат да бъдат видяни на централния дисплей с размер до 7 инча.

Ново лого в интериора на Toyota Yaris: и Mazda 2 Hybrid е готова

Още по темата

Card image cap

В новия брой:

Архив >

Бюлетин