AUTO BILD България / Новата Ibiza Cupra – без логото на Seat

Новата Ibiza Cupra – без логото на Seat

Ibiza Cupra без емблемата на Seat: в Instagram бяха публикувани снимки на спортен Seat Ibiza. „Братът“ на Polo GTI вероятно ще генерира поне 200 „коня“


21
февр.
2018

В Instagram се появиха снимки на Ibiza Cupra, която не носи емблема на Seat. Вместо тях на радиаторната решетка, на капачката на резервоара и на облечения в алкантара спортен волан откриваме логото Cupra. Но защо? Наскоро испанците превърнаха допълнителното означение „Cupra” към името на спортните си модификации в отделен бранд. На фотосите се вижда и интериорът на модела – с тапицерия от алкантара, спортен волан и карбонови декорации и златисти акценти автомобилът напомня на лимитирания Leon Cupra R. Отвън също има карбонови добавки: от този материал, изглежда, са направени спойлерът на покрива, „устната“ под предната броня и рамката на радиаторната решетка.

Не декорациите обаче са основното при „бегачка“ от подобен тип – а техниката под ламарините. За нея обаче снимките не казват много: видно е единствено, че скоростната кутия е DSG. Вероятно за задвижването се грижи същият 2.0 TSI, който в Polo GTI генерира 200 конски сили. Вероятно и при Cupra ще разполага с толкова. Очакваме цената на Ibiza Cupra да бъде около 55 000 лева. Все още не е ясно кога ще бъде официалната премиера.

Още по темата

Card image cap
100 000 км с Mercedes V 220d: размерът има значение

18
юли
2017

Дълъг колкото S-клас, висок колкото гараж: луксозният гигант може да натовари почти всичко, но как ще се справи с тежкото всекидневие? При подобна цена трябва да може наистина много

Card image cap
Ще спрат ли изцяло катастрофите в бъдеще?

13
ное.
2017

Нула катастрофи, нула ранени и нула загинали – Continental поставя Vision Zero като своя дългосрочна цел

Card image cap
VW обещава по-голям пробег от Tesla

15
сеп.
2016

VW ще пусне на пазара електромобил, който ще изминава на ток до 600 км с едно зареждане. Прототипът на машината ще бъде показан в Париж!

Card image cap

В последния брой:

Архив >