Новата Honda ZR-V – богато оборудван хибриден SUV с размерите на старото CR-V

2611
2023

Напълно новият SUV от C-сегмент предлага перфектната комбинация от изискан стил, практичност, хибридно задвижване и предно предаване. По размери ZR-V се нарежда между HR-V и CR-V. Новият хибриден SUV е висок 1620 мм ненатоварен, широк е 1840 мм и е дълъг 4568 мм при колесна база 2657 мм. Той е с 50 мм по-широк от HR-V и с 59 мм по-нисък от CR-V.

Оптимизиран за ZR-V, 2,0-литровият 4-цилиндров двигател с директно впръскване и цикъл на Аткинсън на системата e:HEV работи заедно с два електромотора, за да осигури ускорение и въртящ момент, достойни за 3,0-литров силов агрегат. Максимумът на въртящия момент на електромотора е 315 Нм, а мощността му е 184 к.с. С тези данни е гарантирано ускоряване от 0 до 100 км/ч за 7,8 сек. Въпреки динамичните си качества ZR-V отделя едва 130 г/км вредни емисии от СО2 и изразходва едва 5,7 л/100 км гориво в комбиниран режим по WLTP.

Хибридната задвижваща система сменя режимите (електрически, хибриден и ДВГ) неусетно за шофьора.

Необходимо ли е ускоряване, активира се хибридният режим, при който се съчетават усилията на 2,0-литровия бензинов двигател с мощност 143 к.с. и на по-мощния електромотор.

ZR-V разполага с общо 10 въздушни възглавници, сред които и централна. Както и при всички останали модели на японската марка безопасността е издигната до съвършенство чрез най-новото издание на пакета от системи Honda Sensing. Асистентът за предотвратяването на напускането пътното платно вече е част от стандартното обзавеждане. Допълнен е от този за спазване на пътната лента, който сам коригира волана в случай, че автомобилът не е позициониран, както трябва.

Най-новото попълнение при Honda Sensing е асистентът при задръстване, който снема част от напрежението от шофьора при движение с ниска скорост в наситен градски трафик.

Наскоро подобрената система за разпознаване на пътни знаци вече автоматично отбелязва над 90% от тях и ги показва чрез пиктограма на разположения зад волана интерфейс за шофьора.

Нивата на комфорт са изключителни, а материалите в интериора – меки и приятни на допир. Навсякъде ще открием точки за зареждане на мобилни устройства и най-новата технология HMI, която ще поддържа връзката между обитателите на купето и света, посредством 9-инчов сензорен дисплей, разположен в централната горна част на приборния панел.

Моделът дебютира на българския пазар със стартова цена 84 990 лева.

Още по темата

Card image cap

В новия брой:

Архив >

Бюлетин