Astra Sports Tourer с водещо ниво на пълни експлоатационни разходи

2602
2016

Новата Astra Sports Tourer впечатлява с изключително ниво на пълните експлоатационни разходи (Total Cost of Ownership, TCO). Благодарение на намаления разход на гориво и разходите за обслужване, както и стабилната остатъчна стойност, новата Astra Sports Tourer постига водеща позиция в сравненията за пълни експлоатационни разходи с конкурентите.

“Специално служебните автомобили и водачите изминаващи много километри ще усетят високото качество и ниските експлоатационни и сервизни разходи на Astra Sports Tourer. В допълнение, ние предлагаме сериозни бизнес пакети. Те са идеални за „интелигентни купувачи“, които внимателно изчисляват разходите. Тези, които имат намерение да продадат автомобила си след няколко години, също ще са доволни от високата остатъчна стойност на Sports Tourer,” отбелязва Петер-Кристиян Кюсперт, вицепрезидент отговорен за продажбите и следпродажбеното обслужване на Opel Group.

Новата Astra Sports Tourer получава висока оценка и по отношение на разходите за обслужване. Сервизните интервали от 30 000 километра са изключително важни за служебните автомобили и водачите изминаващи много километри. Доброто застрахователно ниво – бензиновите версии на компактния комби модел са на същото изгодно ниво като предишния модел – също влияе добре на бюджета. Резервните части са едни от основните разходи при корпоративни автомобилни паркове и при частните собственици, а зимните и летните гуми са важен фактор в това. Затова всичко в новата Astra Sports Tourer ще е с един размер по-малко. Стандартни са 15-цолови колела с гуми 195/65 R15 и 16-цолови с гуми 205/55 R16. Това спестява до 90 лева на комплект колела в сравнение с досегашния модел.

Astra Sports Tourer намалява също разходите за сервизиране и ремонти. Opel вече разполага със стокова наличност на рециклирани компоненти, сред които важни резервни части като цилиндрови глави, трансмисии, алтернатори, кормилни уредби, стартерни мотори, спирачни апарати, горивни помпи за високо налягане и дизелови филтри за твърди частици. Всички тези части отговарят на новите стандарти на Opel по отношение на качеството, технологичността и конструкцията, като същевременно намаляват сметките за части с 30 до 40 процента.

Още по темата

Card image cap

В новия брой:

Архив >

Бюлетин