Новата Alfa Romeo Tonale: топмоделът ще бъде Plug-in-хибрид

1712
2021

Alfa Romeo ще пусне с компактния SUV Tonale един малък Stelvio. Изтече информация, че топмоделът ще бъде Plug-in-хибрид.

Студията на модела бе представена още през 2019 г., а оттогава феновете чакат с нетърпение серийната версия на Tonale. Сега се появи нова информация относно компактния SUV на Alfa Romeo. Дължината на Tonale ще бъде 4528 милиметра, широчината – 1835 милиметра, височината – 1604 милиметра, а междуосието – 2636 милиметра. Така SUV-ът е по-малък от Stelvio във всички посоки – или по-точно 16 см по-къс, 7 см по-тесен и 9 см по-нисък. Междуосието пък е по-късо с 18 см от това на Stelvio.

Най-мощният Tonale вероятно ще бъде Plug-in-хибрид

Изтеклата информация съдържа и данни за моторизациите. Стартът ще бъде с бензинов мотор със 130 к.с., комбиниран с 8-степенна автоматична трансмисия, вариантът ще се предлага и като мек хибрид. Над него ще бъде позициониран бензинов агрегат със 160 к.с., а временният топмодел ще бъде Plug-in-хибрид с 240 к.с. и двойно задвижване. Засега няма информация относно електрическия пробег на версията на Tonale. Възможно е след време Alfa да пусне и по-мощен вариант QV. Очаква се Tonale да се появи на пазара през 2022 г.

Студията ще премине почти изцяло в серийната версия

Тъй като с Plug-in-хибридното си задвижване студията е почти готова за серийно производство, не се очакват сериозни промени до излизането на модела на пазара. Вероятно единствено фаровете и страничните огледала ще претърпят лека промяна. Възможно е моделът на Alfa да използва и елементи на класически автомобили на марката. Tonale – също както и по-големия му брат Stelvio е кръстен на италиански планински проход.

Вътрешно пространство с дисплеи на вентилационните дюзи

Вътрешното пространство на студията изглежда като нова интерпретация на класическия кокпит на Alfa. Воланът например прилича на дървен такъв от 60-те години. Зад него е разположен дигитален комбиниран уред, имитиращ формата на класическите кръгли уреди. Малки дисплеи на вентилационните дюзи показват настроената температура. Инфотейнмънт системата ще се управлява чрез 10-инчов тъчскрийн.

Още по темата

Card image cap

В новия брой:

Архив >

Бюлетин