Новата услуга Audi charging: безгрижна електрическа мобилност в 27 държави

0202
2023

Достъп до 400 000 точки за зареждане получват и българските клиенти на електрически автомобили Audi

За успешна електрическа мобилност са необходими три основни предпоставки: голям пробег, възможност за бързо зареждане на високоволтови батерии и безпроблемен достъп до широкообхватна мрежа от зарядни станции. Audi прави съществена стъпка в тази посока, като от 1-ви януари 2023 услугата Audi charging осигурява достъп до една от най-големите обществени мрежи за зареждане на електрически автомобили на Стария континент. Тази услуга е достъпна общо в 27 страни – сред които и България.

С Аudi charging можете да зареждате вашето Audi навсякъде в поддържаната мрежа за зареждане, като използвате карта за Audi charging или приложението myAudi

Какво представлява Audi charging?

Audi charging е услуга, която дава възможност за безгрижно пътуване с електромобил почти из цяла Европа. При нея сключвате договор за 12 месеца, в рамките на които получавате конкурентни цени за зареждане на вашето електрическо Audi на около 400 000 точки за зареждане. Предлагат се различни тарифни планове, подобно на договорите с мобилните оператори – а при покупката на ново електрическо Audi производителят от Инголщат за първата година покрива месечната такса за pro – плана с най-изгодни цени за зареждане на кВтч, ориентиран към водачите, на които най-често се налага да зареждат, докато са на път. Повече за отделните тарифи можете да разберете тук. Удобно плащане за зарежданията e oсигурено посредством RFID карта чрез приложението myAudi или чрез Plug & Charge (в зависимост от модела). Цените за кВтч варират от 0,68 до 1,54 лева, а такси за блокиране на станция не се начисляват при AC зареждане за периода от 21:00 до 9:00 часа на следващия ден.

Огромната мрежа от зарядни станции, достъпни за потребителителите на Audi charging, ще продължи да се разраства в бъдеще

Водачите на Audi могат да разчитат и на по-ниски цени в мрежата от бързозарядни станции IONITY (поддържащи мощност до 350 кВт), които позволяват да получите необходимия заряд максимално бързо и да продължите по пътя си.

До 2029: производство на електромобили във всички заводи на Audi

Audi се подготвя сериозно за изцяло електрическото си бъдеще: от 2026 марката с четирите ринга ще лансира нови модели само изцяло на ток и ще преустанови производството на автомобили с двигател на вътрешно горене до 2033. Заради трансформацията само в обучения на персонала си компанията ще инвестира около 500 милиона евро. От друга страна, производителят ще търси решения, за да предложи по-гъвкаво работно време на кадрите си – дори на позициите, при които дейностите са обвързани с работа на смени.

Aсемблиране на батерии в Брюксел: последна проверка на контролера на клетките и окабеляването

До 2029 от поточната линия на всички заводи на марката трябва да слиза поне по един електрически модел – затова в момента гигантът с централа в Инголщат предприема сериозни стъпки, за да бъдат готови производствените съоръжения за електромобилите. В хода на прехода Audi си поставя за цел да намали двойно производствените си разходи до 2033, като опрости автомобилите си, но само в областите, които това не би ощетило клиента. Премиум производителят ще наложи в още по-голяма степен дигитализацията в производството – благодарение на което ще отпадне необходимостта от скъпи индустриални РС-та например. И не на последно място, Audi си поставя сериозна цел и по отношение на екологията: до 2025 всички заводи на компанията по цялото земно кълбо трябва да бъдат въглеродно неутрални.

„Раждането“ на e-tron GT в Бьолингер Хьофе: до 2029 от всички заводи на Audi ще излизат електромобили
Производство на електромотори в Гьор, Унгария, с висока степен на автоматизация

Още по темата

Card image cap

В новия брой:

Архив >

Бюлетин