Новата специална версия Jack Daniel’s на Indian: с 2 цилиндъра и обем 2 л

1004
2020

Много продукти се продават изключително добре, когато потребителите ги свързват с познати марки. Какво се реализира по-добре от марка, която лоялен клиент е запазил в сърцето си? Да, познахте – две марки. Ето защо преди години Harley-Davidson направи съвместно с Ford F-150 Harley-Davidson. Сега по подобен пример Indian прави версии Jack Daniel’s на най-готините си мотоциклети. В началото на август трябва да бъде представена новата специална версия за 2020. А нейните първи тийзъри вече циркулират из Мрежата.

Снимката на този въздушен филтър ни насочва към актуалния Indian Chieftain Dark Horse.

Indian разпространи две снимки на детайли от екзотичния мотоциклет преди официалния му дебют на Sturgis Motorcycle Rallye. Това е едно от най-големите „моторджийски“ събития на планетата редом с Daytona Bike Week. То се провежда в щата Южна Дакота и от началото на новото хилядолетие привлича до 1 млн. посетители, които се наслаждават на състезания, каскади, концерти и партита. През 2020 събитието празнува 80-ия си рожден ден. Към момента обаче от Indian няма официален текст с информация за бъдещия Jack-Daniel’s Bike. Една от двете снимки тийзър обаче ни насочва към мотоциклета, използван за база. Зад означението „Thunder Stroke 116 Cubic Inches“ се крие могъщият агрегат на Indian Chieftain Dark Horse. Огромният V2-мотор е с работен обем 1890 куб.см, генерира 92 к.с. при 4200 об/мин и максимален въртящ момент от 168 Нм. А зад Chieftain Dark Horse се крие огромен супер круизър, с който няма да останете незабелязани където и да се появите.

През 2019 специалната версия Jack Daniel’s (на снимката) беше базирана на Indian Springfield Dark Horse.

Две американски легенди, обединени в едно

Indian и Jack Daniel’s стигат до идеята за създаването на обща специална версия мотоциклет, тъй като двете компании са обединени от едно нещо. Първо, и двете са американски легенди, чиито имена по цял свят се свързват със САЩ. Второ, и двете фирми са били пионери в своята област. Indian е първият официално регистриран производител на мотоциклети в Щатите, а Jack Daniel’s – първата компания за варене на уиски. От пет години двете фирми разработват съвместно специални модификации на Indian. Моделът за 2019 използваше за база Indian Springfield Dark Horse и се характеризираше с фини тъмни детайли. От него бяха направени 177 бройки.

Още по темата

Card image cap

В новия брой:

Архив >

Бюлетин