Новата Серия 7 стана експонат в музей за съвременно изкуство


4
май
2022

Тhe Privilege of Luxury предоставя възможност за пръв поглед към новостите в луксозния сегмент на BMW. Само няколко дни след световната си премиера BMW i7 и BMW X7 гостуват в музея за съвременно изкуство Данубиана, за среща с над 2000 клиенти, партньори на BMW и представители на медии от 28 държави от целия свят. Офанзивата на BMW в луксозния сегмент през 2022 г. променя дефиницията за лукс и ексклузивност, като новите модели съчетават радост от шофирането, ненадминат комфорт на дълги разстояния и дигитално изживяване от най-висок клас. 

BMW X7

Важен артиситчен акцент в събитието е THE 8 X JEFF KOONS. Джеф Кунс е един от най-важните живи съвременни художници, чиито творби са получили световно признание. Изложеният модел е резултат от последното му сътрудничество с BMW. Художникът е създал своята интерпретация на модерен и мощен спортен автомобил на BMW M850i ​​xDrive Gran Coupé. Изданието на Jeff Koons е лимитирано до 99 броя. Последният неразпределен за продажба екземпляр бе продаден за 475 000 долара на благотворителен търг на Christie’s в Ню Йорк. Приходите от търга отидоха за Международния център за изчезнали и експлоатирани деца ICMEC.

THE 8 X JEFF KOONS

В унисон с над 50-годишния ангажимент на BMW Group в областта на културата и изкуството в събитието участва и словенският „BMW iX & RE:DESIGN iX” – победител в националния конкурс на BMW Group Словения  за художници на възраст до 35 години. В рамките на конкурса творците трябва да създадат художествена визия за устойчивост и мобилност, която може да се използва върху екстериора на напълно електрическото BMW iX. В него се включват 17 художници, които представят своя творчески поглед към BMW iX. Като най-добра, реномирано жури, оценява творбата на Урбан Клинкон, магистър в Академията за изящни изкуства в Любляна, с работата си Скица. Скицата е оживена като произведение на изкуството на четири колела, което ще бъде изложено пред Дунавския музей.

BMW iX

Още по темата

Card image cap

В новия брой:

Архив >

Бюлетин