Новата полуслик гума Bridgestone Potenza Race предлага ненадмината производителност на състезателите ентусиасти

2904
2022

Bridgestone, глобален лидер в производството на гуми и устойчиви решения за мобилност, обяви пускането на нови полугладки гуми Bridgestone Potenza Race. Гумата дава време за обиколка по-добро от това на всички основни състезателни гуми, заедно с най-доброто спирачно сцепление в сухо време. Хомологирана за обществени пътища, но с производителност, фокусирана за състезателни цели, Potenza Race са с извънредно дълъг експлоатационен живот, помагайки на шофьорите да се насладят повече на времето, прекарано на пистата. 

Potenza Race са последната добавка към иконичната гама гуми Potenza на Bridgestone – самите те дошли от дългата връзка между Bridgestone и Формула 1 – вдъхновяват ентусиастите на моторни спортове да задържат скоростта под контрол. Възползвайки се от предимствата на това наследство и опитът, натрупан по време на развитието на Potenza Race като OE и напасването им към високопроизводителния Lamborghini Huracán STO и горещия хеджбек SEAT Leon Cupra, заедно с наскоро лансираната суперкола Huracán STO Tecnica, Potenza Race на Bridgestone e първата по рода си гума за смяна по време на състезания за непрофесионалисти. 

Проектирани за състезателни дни и кръгови обиколки

Уповавайки се на богатия опит в разработването на високопроизводителни гуми, новата Potenza Race завършва свръх-висококачествената серия, предоставящи гуми, фокусирани за писта, идеални за състезатели ентусиасти. 

Според тестовете, направени от независимия институт TÜV SÜD, Bridgestone Potenza Race дава най-доброто време за обиколка пред своите основни конкуренти на пътя1. Гумите Bridgestone Potenza Race предлагат също най-краткия спирачен път на сух асфалт,  побеждавайки отново основните си конкуренти2.

Гумата Bridgestone Potenza Race е проектирана да бъде с извънредно дълъг експлоатационен живот. Всичко това я прави прекрасен избор за шофьорите, които искат да се представят добре и да предизвикват себе си на пътя.

Висока производителност, благодарение на шарката на протектора, конструкцията и химичния състав

Високата производителност на Bridgestone Potenza Race е възможна, заради колекцията от нови технологии при шарката на протектора, конструкцията и химичния състав.

Дизайнът на шарката прилага асиметричен подход, с разграничение между външната и вътрешната част на шарката, за да максимизира силата в завои и спирачния потенциал, като междувременно гарантира подходяща употреба при мокри пътища.

Асиметричните ъгли на стените на каналите на Potenza Race увеличават още повече аксиалната твърдост, намаляват деформацията на блоковете, а специалната шарка на задната гума и увеличените раменни ребра на гумата осигуряват максимално добро представяне на сух път, оптимизиран спирачен път и твърдостта на блоковете. 

За да постигнат изключителното си представяне на пистата, Potenza Race инкорпорира в себе си спортна форма, за да подпомогне увеличаването на контактната повърхност и спирачния потенциал. Оптимизираната контактна площ помага да се подобри усещането за управление в завои, с което увеличава увереността на шофьорите.

Гумата Potenza Race на Bridgestone извлича ползи от новото химично съединение, с иновативното смесване, подобряващо контролът на химичната реакция, балансиращо подсилващите механизми и съпротивлението при търкаляне. Резултатът е оптимизирана формула за подобряване на представянето на сухо, с висока твърдост на гумата, която спомага за устойчивост при завои и стабилност на прав път.

Обогатяване на гамата гуми, предназначени за любителите на състезания

Новата Potenza Race е създадена с помощта на иновативната технология за разработка на виртуални гуми на Bridgestone. Това позволява да бъде създадена и тествана дигитална версия на гумата, процес, който позволява на Bridgestone да види как ще се представи гумата в различни условия, преди компанията да изгради физически прототипи. В резултат на това, Bridgestone може да тества различни варианти във виртуална среда, което съкращава времето за разработка до 50% и осигурява множество ползи на околната среда, включително намаляване на потреблението на суровини, поради нуждата от по-малко прототипи на гуми и тестове.

Коментиращ това събитие бе Емилио Тиберио, главен оперативен и технически директор на Bridgestone EMIA: „Potenza Race добавя ново измерение към емблематичната гама Potenza. Съществуващата Potenza Sport е изключителен успех от самото начало, а сега Potenza Race прави стъпка по-напред, предлагайки ненадмината производителност на състезателите ентусиасти. Мнозина са видели и изпитали какво могат да направят Potenza Race като OE на Lamborghini Huracan STO и Seat Leon Cupra – въодушевени сме, че ги пускаме на пазара, за да могат повече шофьори да ги използват.“

Новата, произведената и подобрена в Европа Bridgestone Potenza Race ще бъде достъпна в 13 популярни размера между 17 и 20 инча от юни 2022 г., подходяща за хеджбеци и спортни коли, които са най-честно срещани по пистите.

Още по темата

Card image cap

В новия брой:

Архив >

Бюлетин