Новата политика за честен избор при покупка на авточасти

1006
2020

ПЛАТЕНА ПУБЛИКАЦИЯ

Изборът на авточасти става все по-трудна задача заради нарастващото многообразие на артикули с еднакво приложение, създадени от различни производители. Най-неприятното е, че цената вече не може да гарантира качеството и невинаги има към кого да се обърнем за съвет.

В помощ на потребителите се появи нова политика за продажба на авточасти. Инициативата е създадена и въведена от полската фирма за авточасти Polcar, която е една от най-големите в Европа. Като търговец, който застава очи в очи с купувачите на авточасти, Polcar решава да им даде най-доброто от себе си – компетентен и честен съвет по отношение на авточастите, които предлага.

Какво означава честен избор при покупка на авточасти

Концепцията е изключително проста и се базира на пълна прозрачност по отношение на предлаганите стоки. Когато клиент потърси конкретна авточаст, консултантът подбира внимателно няколко варианта с едно и също приложение. Те са от различни производители, с различно качество и на различна цена, но винаги са подходящи за съответния автомобил. Всяка част е в оригиналната си кутия, а по нея са изписани всички необходими параметри, както и допълнителна важна информация, която отбелязва съотношението качество/цена, качество/възраст на автомобила, цена/възраст на автомобила и др. Всички тези специфики биват представяни на клиента, като внимателно и честно му се обясняват плюсовете и минусите на всяко предложение. Важна част от политиката е, че кутията, в която е поставен продуктът във фабриката не се подменя.

Политиката за честен избор няма за цел да продаде най-скъпата част, а да даде възможност на купувача да направи информиран избор, като се съобрази не само с възможностите на пазара, но и със своите нужди и бюджет.

Политика за честен избор при покупка на авточасти в България

В България политиката за честен избор на авточасти е подета от „Тарос Трейд БГ” – един от най-големите складове за едрогабаритни авточасти и автосветлини с дългогодишно присъствие на пазара ни. Фирмата е официален представител на Polcar за страната и черпи опит и идеи направо от извора.

Използвайки същите практики, „Тарос Трейд БГ” държи да остане близо до своите клиенти и да съхрани доверието им, като им предложи най-ценното, с което разполага – компетенцията и опита в областта на авточастите, натрупани в годините. Двете фирми споделят много подобна идеология – на честност, прозрачност и отстояване на ценностите, в които вярват.

Честен избор на авточасти – на практика

Много лесно е да илюстрираме политиката за честен избор например с покупката на воден радиатор. Има различни видове радиатори, те се произвеждат по различни технологии от десетки производители, а качеството и цените варират. Всяка технология има различен принцип на действие и осигурява различна ефективност. В същото време подходящият избор на воден радиатор е изключително важен – ако той не охлажда двигателя достатъчно добре, това може да деформира главата, да блокира или стопи буталата, дори напълно да унищожи двигателя.

И така, когато дойдете да купите воден радиатор от „Тарос Трейд БГ”, консултантите ще бъдат изцяло на ваше разположение, за да ви предложат различни варианти, подходящи за вашия автомобил. Те ще погрижат да ви разкажат за спецификата на всеки продукт – за дебелината на ламелите и тръбичките, за технологията на питата, за якостта, за КПД, за съвместимостта с автомобила ви в зависимост от възрастта му, за евентуалните проблеми, които можете да очаквате, както и плюсовете, които ще ви донесе всеки радиатор в дългосрочен план. В крайна сметка ще бъдете достатъчно добре информирани, за да изберете сами наистина правилния воден радиатор, като се съобразите с много повече фактори от цената, която обикновено смятаме за водеща.

Още по темата

Card image cap

В новия брой:

Архив >

Бюлетин