Новата зимна гума Pirelli увеличава пробега на електромобил с 50 км

1006
2024

Pirelli и BMW представиха нова зимна гума за Серия 7. С P Zero Winter 2 електрическата Серия 7 – i7, трябва да постигне с около 50 километра по-голям пробег

Pirelli и BMW Group представиха съвместно новите 20-цолови P Zero Winter 2 за BMW Серия 7. Зимните гуми трябва да осигурят повече километри с едно зареждане, по-високо ниво на комфорт и по-добри показатели при зимни условия на различни видове настилки.

P Zero Winter 2 ще се предлага за BMW Серия 7 от август 2024 г. Но това трябва да бъде само началото. Целта е тази нова технология да бъде въведена и при други бъдещи модели на BMW, като се започне с новото BMW X3 през втората половина на 2024 г.

Зимните гуми обикновено не се славят с добри постижения по отношение на пробега, тъй като имат по-високо съпротивление при търкаляне в сравнение с летните гуми поради специфичните каучуковата смес и шарка на протектора.

Новите зимни гуми Pirelli трябва да осигурят с 50 км по-голям пробег

При новата 20-цолова гума P Zero Winter 2 тези недостатъци трябва да бъдат отстранени: съвместната разработка на Pirelli и BMW има за цел да компенсира несъвършенствата и да осигури на изцяло електрическото BMW Серия 7 (BMW i7) с до 50 километра по-голям пробег в сравнение със стандартни зимни гуми.

Но как ще бъде постигнато това? Чрез технологичния напредък, особено по отношение на шарката на протектора и смеската на гумата.

В същото време двете компании подчертават, че новата гума и нейната разработка били в съответствие с целите за устойчиво развитие, тъй като във всички области, където е технически възможно, се използват възобновяеми материали.

Още по темата

Card image cap

В новия брой:

Архив >

Бюлетин