Новата електрическа Kona: базова цена 79 900 лева и пробег до 514 км

2010
2023

Само два месеца след официалния старт на производство, изцяло новата електрическа KONA вече се предлага и в България. Новият модел се отличава с актуализиран дизайн, най-новите интелигентни технологии и пробег до 514 км с едно зареждане. Екстериорът е по-елегантен и изтънчен, с плавни форми, ново LED осветление и спортни детайли. Интериорът е оборудван с високотехнологичен кокпит, който се състои от 12,3-инчово дигитално табло пред шофьора и 12,3-инчов централен сензорен екран.

Изцяло новата електрическа KONA се предлага с два варианта на батерии: 48,4 кВтч и 65,4 кВтч. Цените на модела с предно предаване и „малката“ батерия започват от 79 900 лв, а на „голямата“ батерия – от 89 900 лв. Батерията с капацитет 48,4 кВтч осигурява пробег до 377 км, а батерията с капацитет 65,4 кВтч – до 514 км, с комбиниран разход на енергия съответно 14.6 и 14.7 кВтч/100км. И в двете си версии времето за зареждане от зарядна станция над 100 кВт от 10% – 80% е 41 минути.

Дори и в стандартното си оборудване, новият електромобил на Hyundai предлага най-новите интелигентни технологии, включително: система за следене на обекти при паркиране с функция за превенция на сблъсък (отпред и отзад), система за автономно шофиране по магистрала, система за активно поддържане на пътната лента.

Иновативната функция Vehicle-to-Load (V2L), която за първи беше представена в IONIQ 5, вече е имплементирана и в електрическата KONA. Технологията ви помага да водите устойчив начин на живот под знака на електрическата мобилност, позволявайки свободно да използвате или захранвате всякакви електрически устройства като електрически велосипеди, скутери или оборудване за къмпинг.

Hyundai продължава да демонстрира своята отдаденост към клиентите си в Европа. Още през 2020 г. първото поколение KONA Electric стана първият електрически автомобил на южнокорейската марка, който се произвежда в Европа и скъси драстично времето за доставка на Стария континент. Второто поколение KONA Electric продължава стратегията – произведено в Европа, за Европа. Очакванията са заводът в Чехия да произведе 21 000 бройки от новата електрическа KONA само за първата година.

Още по темата

Card image cap

В новия брой:

Архив >

Бюлетин