Новата електрическа G-класа няма да се нарича EQG, а…

1004
2024

Mercedes ще представи на 24-ти април в рамките на салона Auto China новата електрическа G-класа. От Щутгарт разкриха името на всъдехода

Електрическата G-класа на Mercedes най-после получи име: вместо  EQG серийната версия ще дебютира като „G 580 с EQ-технология“ – по време на автосалона Auto China през април в Китай.

Според Mercedes „офроуд-иконата е създадена наново за електрическото бъдеще. Тя свързва традиция и прогрес по несъществуващ досега начин.” Според запознати G 580 ще разполага с четири електромотора, по един на всяко колело, а капацитетът на батерията ще бъде 100 кВтч. Така пробегът на електрическата G-класа ще бъде над 320 километра. За 2025 г. е планирана още по-мощна силициево-анодна батерия.

AMG GT 63 S E Performance с Plug-in-хибрид и V8

Освен G 580 с EQ-технология, на Auto China 2024 ще може да се види и актуализираният EQS – паралелно с премиерата на Mercedes-AMG GT 63 S E Performance с Plug-in-хибрид и V8-агрегат.

GT 63 S E Performance ще бъде показан от Mercedes на 20-ти април по време на събитието на AMG Brand Night Events в рамките на уикенда от Формула 1 в Шанхай. Електрическата G-класа ще бъде представена на 24-ти април, а Auto China започна на 25-ти април.

Още по темата

Card image cap

В новия брой:

Архив >

Бюлетин