Новата екогума на Michelin: с отлично представяне и след 30 000 км

0804
2021

От 1 март 2021 г. новата екологична гума MICHELIN e.PRIMACY е на пазара. Разработена въз основа на оценка на жизнения цикъл, MICHELIN e.PRIMACY осигурява отлични качества за потребителите, като същевременно намалява въздействието върху околната среда. Гумата MICHELIN e.PRIMACY е класирана с оценка A за енергийна ефективност и с оценка B за сцепление на мокра настилка. Като се има предвид, че по-малко от 1% от гумите осигуряват печеливша комбинация от съпротивление при търкаляне с оценка A и сцепление с оценка A или B, това я прави една от най-добрите гуми на пазара.

Ниското съпротивление при търкаляне предлага множество предимства за потребителите в зависимост от техния тип автомобила – гумата може да намали разхода на гориво с до 0,21 литри на 100 километра, представляващо спестяване на 160 лева през целия жизнен цикъл на гумата. За планетата намаляването на CO2 емисиите може да бъде оценено на 174 кг за целия жизнен цикъл на гумата. За електрическите автомобили гумата MICHELIN e.PRIMACY може да увеличи пробега с до 7%.

Гумата MICHELIN e.PRIMACY предлага оптимално представяне от първия до последния километър. Животът на грайфера се удължава благодарение на технологията MaxTouch Construction, която увеличава максимално контакта с пътя, за да разпредели по-равномерно налягането при спиране и ускорение. Дори след 30 000 километра, MICHELIN e.PRIMACY все още преминава европейския тест за сертифициране на мокро. Предлагана в 56 версии, от 15 до 20 цола и за всички типове автомобили, включително хибридни и електрически, MICHELIN e.PRIMACY оглавява ново поколение екологично проектирани гуми MICHELIN.

Още по темата

Card image cap

В новия брой:

Архив >

Бюлетин