Новата гума на Bridgestone Blizzak ICE: разработена за най-тежките зими в Европа​​​​​​​


7
май
2019

Bridgestone, най-големият производител на гуми и каучукови изделия в света, се ангажира да предлага решения за мобилност, които помагат на шофьорите да продължат по пътя си, независимо от трудностите. Наскоро представените нови гуми, включително Turanza T005, Weather Control A005 и Blizzak LM005, демонстрираха отдадеността на Bridgestone да предлага първокласни и висококачествени продукти. Тази тенденция продължава и с новата гума без шипове Blizzak ICE за зимни условия. Тя е проектирана в съответствие с нуждите и очакванията на шофьорите, посочени в целевите проучвания на пазара. Гумата осигурява изключителна производителност на сняг и лед, превъзходен комфорт при пътуване и е със значително увеличен период на износване.

Изследвания на потребителите: експерите имат какво да кажат

Bridgestone проведе лични дискусии с множество шофьори от Северна Европа. Целта беше да се разбере точно какво искат от зимните си гуми и предизвикателствата, пред които са изправени. Трайността на гумата и опазването на околната среда бяха подчертани като много важни за водачите. В същото време проучването на потребителите разкри, че ежедневното шофиране включва както градски, така и извънградски усовия. Водачите също се нуждаеха от отлично сцепление на гумите си, за да позволят внезапно спиране и поддържане на контрола при поледица и киша. Разработена с оглед нуждите на крайния потребител, Bridgestone Blizzak ICE отговаря на всички тези изисквания, като предлага безопасност и увереност на шофьорите през цялата зима, дори и в най-тежките условия.

Отлично сцепление

През последните 30 години Bridgestone е изградила репутация за високи постижения и иновации в зимните гуми без шипове. Резултатите от проучванията на потребителите и нарастващата популярност на тези гуми в северноевропейските страни накараха Bridgestone да развият още повече зимните гуми с Blizzak ICE.

Създадена с изцяло нова смес на протектора, която се отличава с патентованата от компанията технология Multicell, Blizzak ICE осигурява подобрен спирачен път на лед. Технологията Bridgestone Multicell е специално разработена с хидрофилни свойства, които привличат вода и я отдалечават от повърхността на леда, за да подобрят сцеплението. Гумата Blizzak ICE не прави компромиси с трайността на гумите. Докато постига 8% намаление на спирачния път на лед[1], тя увеличава периода на износване с 25% в сравнение с предшественика ѝ[2]. Това е възможно благодарение на новата формула и специално проектираната шарка на протектора.

Комфорт при шофиране

Сцеплението и спирачният път са жизненоважни за безопасността на шофьорите. Подобрения на тези две характеристики бяха постигнати с уникалната шарка на протектора. Дизайнът на каналите спомага за разсейване на въздушния поток и намаляване на шума, повишавайки комфорта както за шофьорите, така и за пътниците.

Налична в множество размери

Bridgestone Blizzak ICE ще бъде налична през 2019 г. в 37 размера от 14“ до 19“, а през 2020 г. в още 25. Гамата покрива 86% от пазарното търсене, включвайки в това число повечето пътнически автомобили.

Още по темата

Card image cap

В новия брой:

Архив >

Бюлетин