Не се бойте от този E-клас!


22
юли
2019

В Щатите този E-клас, тунингован от AMG, ще бъде продаден на търг. Benz-ът изглежда доста сърдито, но под капака си е доста смирен

AMG-бодикит, AMG-джанти и лак в Midnight Blue. Този Е-клас от серия W124 би могъл да е расов спортист от 90-те години: за съжаление автомобилът само се прави на такъв. Ако гледате този Mercedes отвън, то няма да сбъркате Mercedes 300 E 5.6 AMG с неговия 5,6-литров V8 агрегат, който разполага с 380 к.с. В Щатите на търг се продава този E-клас, който поне на външен вид не отстъпва на потентния E-клас от миналото.

Конкретно в случая става дума за Mercedes 300 E-24 с AMG-елементи, но не с внушителния V8 агрегат. Този Mercedes е с пробег 105 000 километра и е задвижван от сериен 3-литров редови 6-цилиндров мотор с 220 к.с. и 265 Нм. Трансмисията е 4-степенна автоматична. Benz е внесен от Канада в Европа. Бронята е оригинална на AMG, както и праговете, а също и 17-цоловите джанти и интегрирания в задния капак спойлер. Предната броня е обновена през април 2019 г. По същото време Benz-ът се сдобива с черна радиаторна решетка, а оригиналната хромирана рамка е запазена.

Във вътрешното пространство на E-клас доминира синята кожена тапицерия. Иначе тук ще намерите типичния волан с четири лъча и задължителния дървен интериор.  Засега за модела са предложени 9 5000 щатски долара. Моделите на Mercedes от 90-те години се радват на голяма популярност. Освен това редовият 6-цилиндров агрегат щади портмонето за разлика от V8 на оригиналния 5.6 AMG.

Още по темата

Card image cap

В нашия годишник:

Архив >

Бюлетин