Новини » Нетърпелив водач „притиска“ колега и секунди по-късно катастрофира (ВИДЕО)

Нетърпелив водач „притиска“ колега и секунди по-късно катастрофира (ВИДЕО)

0704
2022

Нетърпелив водач „притиска“ колега и секунди по-късно катастрофира (ВИДЕО)
Първо „натискаш“ другите на пътя, а после се удряш – това се случва на шофьор на VW Golf GTI, който бърза прекалено много. След като кармата застига злополучния водач, автомобилът му е порядъчно пострадал – и нищо чудно да се окаже тотална щета.

Видеото, качено на платформата Reddit, доказва по най-добрия начин, че не си заслужава да даваш зор на другите на пътя само и само за да спестиш някоя секунда. 31-секундният клип е заснето от видеорегистратор, насочен назад – и на него се вижда как VW Golf 6 GTI се движи с около 85 км/ч прекалено близо до автомобила отпред. Разстоянието е толкова малко, че на моменти се вижда логото на VW. Явно водачът бърза прекалено много.
Но тъй като в дясната лента се движат други превозни средства, шофьорът на колата с камерата няма възможност да пропусне Golf-a веднага. Секунди по-късно първият автомобил успява да се прибере. След това видеото продължава с изображението от камерата, снимаща напред – от която се вижда как GTI-то се „изстрелва“ с висока скорост.

Шофьорът на Golf-a губи контрол

„Бързакът“ явно обаче не е гледал достатъчно напред, „залепен“ за автомобила отпред – и затова не преценява, че го очаква остър десен завой. Човекът зад волана на Volkswagen-а изобщо не натиска спирачките, а когато трябва да реагира, вече е твърде късно. Изглежда водачът се опитва рязко да върне газта, заради което в крайна сметка губи контрол над машината.

Въпреки предното задвижване Golf-ът започва да презавива (Lift-off oversteer) и първо се удря със задницата си в бетонната ограничителна стена, а след това – с предница. След ПТП-то задната броня е откъсната, счупена е задната светлина, а най-вероятно има и повреди по окачването/геометрията на шасито.

Още по темата

Card image cap

В новия брой:

Архив >

Бюлетин

ƒ