Непродаваемият Unimog на Шварценегер

Някога бил голямата гордост на Арнолд Шварценегер, междувременно се оказал непродаваем: специалният Unimog от 1977 година не намерил нов собственик в Ebay – може би заради цената

1205
2016

Явно някой не си е направил добре сметката. Един Mercedes-Benz Unimog, производство 1977 г., принадлежал на „Терминатора“ Арнолд Шварценегер, отново не намерил новия си собственик при поредния търг в Ebay. Може би причината е в цената: точно 330 980 долара (или 290 639 евро). Много пари за един камион, който има славата на неразрушим, но все пак вече съвсем не е нов.

През септември 2014 година бившият губернатор на Калифорния продал своя високопроходим автомобил за 208 250 евро. А сега новият собственик явно е „надушил“ добра сделка със специално изработеният Unimog U1300 SE 6.4. Това не е първият опит за продажба: при търг през януари 2016 година Unimog-ът на Арни с мощност 231 к.с. отново не намерил нов собственик.

Автограф на арматурното табло

Според обявата в Ebay „камионът“ на Арни е изминал само 1865 мили и е оборудван много богато. Отзад е монтирана седалка с предпазни колани за трима пътника. Освен това освен система за контрол на налягането в гумите и климатична инсталация на борда има и камера за обратно виждане. За разходките извън пътя разполагате с електрическа лебедка с дистанционно управление. Особен акцент: на арматурното табло на Unimog-а има автограф на Шварценегер.

Още по темата

Card image cap

В новия брой:

Архив >

Бюлетин