AUTO BILD България / Непродаваемият Unimog на Шварценегер

Непродаваемият Unimog на Шварценегер

Някога бил голямата гордост на Арнолд Шварценегер, междувременно се оказал непродаваем: специалният Unimog от 1977 година не намерил нов собственик в Ebay – може би заради цената


12
май
2016

Явно някой не си е направил добре сметката. Един Mercedes-Benz Unimog, производство 1977 г., принадлежал на „Терминатора“ Арнолд Шварценегер, отново не намерил новия си собственик при поредния търг в Ebay. Може би причината е в цената: точно 330 980 долара (или 290 639 евро). Много пари за един камион, който има славата на неразрушим, но все пак вече съвсем не е нов.

През септември 2014 година бившият губернатор на Калифорния продал своя високопроходим автомобил за 208 250 евро. А сега новият собственик явно е „надушил“ добра сделка със специално изработеният Unimog U1300 SE 6.4. Това не е първият опит за продажба: при търг през януари 2016 година Unimog-ът на Арни с мощност 231 к.с. отново не намерил нов собственик.

Автограф на арматурното табло

Според обявата в Ebay „камионът“ на Арни е изминал само 1865 мили и е оборудван много богато. Отзад е монтирана седалка с предпазни колани за трима пътника. Освен това освен система за контрол на налягането в гумите и климатична инсталация на борда има и камера за обратно виждане. За разходките извън пътя разполагате с електрическа лебедка с дистанционно управление. Особен акцент: на арматурното табло на Unimog-а има автограф на Шварценегер.

Още по темата

Card image cap
Ето как се създават буталата

18
май
2017

За да не поддадат буталата при атаката на високите температури, сол проправя пътя за охладителната течност

Card image cap

В последния брой:

Архив >