Непознати „събратя“ на Porsche Boxster: Porsche Boxster GT 987


26
юли
2018

Още по-тайно от екзотичното 984 е Boxster GT. Моделът се явява упражнение на създателите му в стила на Carrera GT. Макар, че е само студия, колата се движи – макар и да не върви толкова страхотно, колкото изглежда. В действителност под капака се крие разполагащият само с 240 к.с. 2,7-литров мотор на базовия Boxster. Тарга покривът и загатнатите издадени части в задницата са акцентите във дизайна на каросерията.

Когато версиите 911 Targa са били оборудвани с голям стъклен плъзгащ се покрив, Boxster GT е можел да се превърне в истинския  Targa – модерния 914-6. Монтажът на елементите на покрива е една съвсем не лека задача.

Базата на модела е Boxster от второто поколение Typ 987 (2004-2011 г.). Неговият кокпит е с доста висококачествени материали и изработка.

Идеята и изпълнението на студията GT изглеждат добре обмислени, доста завършени и готови за серийно производство – с изключение на третата спирачна светлина в скобата на тарга покрива. Питаме се, защо хората от Цуфенхаузен не са го пуснали тогава? Може би му е попречил Cayman, който се появява на пазара в края на 2005 г.

Още по темата

Card image cap
24 милиона лева за Porsche 917 на Стийв Макуйн!

22
авг.
2017

Рекордна цена за Porsche 917K на Стийв Макуйн от култовия филм "Льо Ман": с 14 милиона долара това е най-скъпото Porsche за всички времена!

Card image cap
Клубът на супербързите: Genty Akylone

23
авг.
2017

Ако искате да влезете в клуба на най-бързите автомобили, то моделът трябва да вдига поне 480 км/ч! Преглед на 73-те най-бързи и ексклузивни автомобили на света.

Card image cap
Есенна любов: Mercedes 280 SL „Пагода“

11
окт.
2017

Една есенна разходка по пъстрите есенни междуградски пътища с последната „Пагода“

Card image cap
Ибрахимович кара LaFerrari!

24
юли
2017

Професионалните футболисти печелят космически суми и обичат да си купуват скъпи и редки автомобили. Суперзвездата на шведския футбол Златан Ибрахимович се е сдобил например с Ferrari LaFerrari!

Card image cap

В последния брой:

Архив >