Непознати „събратя“ на Porsche Boxster: Porsche Boxster GT 987

2607
2018

Още по-тайно от екзотичното 984 е Boxster GT. Моделът се явява упражнение на създателите му в стила на Carrera GT. Макар, че е само студия, колата се движи – макар и да не върви толкова страхотно, колкото изглежда. В действителност под капака се крие разполагащият само с 240 к.с. 2,7-литров мотор на базовия Boxster. Тарга покривът и загатнатите издадени части в задницата са акцентите във дизайна на каросерията.

Когато версиите 911 Targa са били оборудвани с голям стъклен плъзгащ се покрив, Boxster GT е можел да се превърне в истинския  Targa – модерния 914-6. Монтажът на елементите на покрива е една съвсем не лека задача.

Базата на модела е Boxster от второто поколение Typ 987 (2004-2011 г.). Неговият кокпит е с доста висококачествени материали и изработка.

Идеята и изпълнението на студията GT изглеждат добре обмислени, доста завършени и готови за серийно производство – с изключение на третата спирачна светлина в скобата на тарга покрива. Питаме се, защо хората от Цуфенхаузен не са го пуснали тогава? Може би му е попречил Cayman, който се появява на пазара в края на 2005 г.

Още по темата

Card image cap

В новия брой:

Архив >

Бюлетин