Непознати „братя“ на Porsche Boxster: Junior Typ 984


24
юли
2018

Този прототип на Boxster е почти непознат. В средата на 80-те години Porsche разработва компактния двуместен модел по поръчка на клиента Seat, като моделът е планиран като роудстър с напречно разположен 4-цилиндров редови двигател. Когато испанците благодарят и се отказват, нареченият „Junior“ прототип става строго секретен проект. Хората от Porsche не искат в никакъв случай да прежалят десетте милиона германски марки разходи за разработка, но никой друг не купува автомобила. Така моделът 984 дава посоката, поето няколко години по-късно от Boxster: две места, компактни размери, кабриолет, а двигателят е разположен някъде там за пасажерите.

Дизайнът на предницата прилича на този на моделите на Porsche с предно разположен двигател.


Вътрешното пространство е оборудвано с части на 944.


При 984 само отпред има място за един куфар. В задницата има надлъжно разположен 4-цилиндров боксерен мотор с въздушно охлаждане от VW Porsche 914. Мощността му е 135 к.с., а темпо 100 км/ч се достига след 8 секунди.

Покривът на кабриолета функционира автоматично.

Още по темата

Card image cap
Клубът на супербързите: Ferrari LaFerrari

19
авг.
2017

Ако искате да влезете в клуба на най-бързите автомобили, то моделът трябва да вдига поне 480 км/ч! Преглед на 73-те най-бързи и ексклузивни автомобили на света.

Card image cap
Hyundai i20 Coupé 1,0 Turbo GDI – спортист за всекидневието

5
юли
2016

Моделът с три врати е значително по-динамичен от големия си брат. И пръв получава новият 3-цилиндров турбодвигател с директно впръскване

Card image cap

В последния брой:

Архив >