Новини » „Неопетнен“ Ford GT си търси първи шофьор

„Неопетнен“ Ford GT си търси първи шофьор

1504
2016

На 10 години и 8 км: фабрично нов Ford GT Heritage Edition е обект на аукцион във Флорида. В цената са включени и найлоните по седалките и волана...

Аукционната къща „Барет-Джаксън“ предлага практически чисто нов Ford GT Heritage Edition. С пробег от 8 километра той се е придвижвал единствено от завода до някой шоурум. 343 екземпляра от модификацията Heritage Edition са произвели хората от Ford в периода между 2004 и 2006 г. Боята в син и оранжев цвят прави колата по-специална, защото напомня за победите на ретро модела на Льо Ман през 1968 и 1969 г. Тогава GT40 MK1 е с брандинг на Gulf.

Oчаквана цена: над 250 000 долара

Освен леко зацапаната стелка на шофьора абсолютно нищо друго не издава, че колата е била употребявана. Дори найлоните по волана и по седалките са запазени в интериора. Новият собственик ще получи също документите за доставката, както и други доказателства за историята на автомобила. Към момента аукционната къща не упоменава цена. Застрахователната компания Hagerty очаква GT Heritage да бъде продаден на цена между 250 и 500 хил. щатски долара.

Още по темата

ƒ