Необичаен трик ускорява процеса на зареждане на Tesla

1405
2024

Времената за зареждане на електромобилите са изнервящи. Сред собствениците на Tesla се разпространява трик, който ускорява процеса на зареждане. Главна роля в него играе една кърпа.

Както е известно, топлината намалява скоростта на зареждане – затова собствениците на Tesla поставят мокри кърпи върху дръжките на кабелите за зареждане. Така се осигурявала по-висока скорост на зареждане. Ако по време на зареждането слънцето нагрява дръжката на кабела, тя се нагрява – това важи особено за старите V2-супер-станции за зареждане. Когато сензорите в дръжката усетят загряването, те намаляват скоростта на зареждане. Затова и мократа кърпа помага за поддържане на ниски температури по време на процеса на зареждане.  

Дали обаче мощността на зареждане действително се подобрява по този начин? По информация на притежател на Tesla в горещ ден мощността на зареждане на V2-супер-станция за зареждане се е увеличила от 60 киловата на 95 киловата – благодарение на мократа кърпа. Така, че този трик помага особено много при старите V2-супер-станции за зареждане. Новите V3-супер-станции за зареждане разполагат с активно охлаждане на кабела за зареждане.

Все пак не забравяйте, че от Tesla никога не са потвърдили или отрекли ползата от този трик.

Още по темата

Card image cap

В новия брой:

Архив >

Бюлетин