Неизвестни мускулести автомобили с V8 мотор: Panoz Avezzano


27
мар.
2019

Ford Mustang, Chevrolet Camaro и Dodge Challenger – тези модели са познати на всеки почитател на V8-агрегатите. Но как стоят нещата с Equus Throwback и Panoz Avezzano? AUTO BILD ще ви представи мускулести автомобили, които почти никой не познава

Предно разположен двигател, задно задвижване и V8 агрегат на Chevrolet: това са съставките за този расов спортен автомобил. Неговото име е Panoz Avezzano и той се произвежда в американския щат Джорджия.

Воден от слогана „Звучи като гърмотевица, върви като светкавица“ производителят рекламира Avezzano. Това обаче не е никакво изхвърляне, тъй като под капака работи 6,2-литров V8 агрегат, познат ни от актуалното Camaro и от Corvette. Клиентът може да избира между две степени на мощността: 435 и 588 к.с. Теглото на автомобила е 1,5 тона.

За смяната на предавките отговаря 6-степенна механична скоростна кутия.

Panoz разработва Avezzano успоредно със състезателната версия GT4.

Още по темата

Card image cap
МЕКСИКАНСКАТА „КОСТЕНУРКА“ СЕ ПЕНСИОНИРА

4
апр.
2017

Краят вече се вижда на хоризонта: класическата VW „костенурка“ ще се пенсионира окончателно и в столицата на Мексико

Card image cap
Jeep 75th Salute среща своя първообраз

13
апр.
2017

Първият Jeep е разработен през 1940 г., за да вземе участие във Втората световна война. Сега моделът е възроден. При това остава с мирни намерения

Card image cap
Клубът на супербързите: Aston Martin Vulcan

27
авг.
2017

Ако искате да влезете в клуба на най-бързите автомобили, то моделът трябва да вдига поне 480 км/ч! Преглед на 73-те най-бързи и ексклузивни автомобили на света.

Card image cap
Тези красиви олдтаймери навършват 50 години!

7
мар.
2016

През 1966 година са създадени едни от най-въодушевяващите автомобили, от Alfa Romeo Spider до Pontiac GTO. Тази година тези красиви класики навършват 50 години!

Card image cap

В последния брой:

Архив >