Независим 4х4 кемпер на базата на Sprinter

0711
2020

Да избягаш от всекидневието – тази мисъл е била определяща за Escape Concept на Vanlife Manufaktur. Кемперът с двойно задвижване  може по желание да бъде и независим от електрически източници. Информацията

След Concept 0.1 фирмата та Ерфурт Vanlife Manufaktur своя първи офроуд-кемпер: Escape Concept. Като база служи предишното поколение (W 906) на актуалния Mercedes Sprinter. Алтернативно могат да бъдат преработени и актуалният Sprinter, VW Crafter или  MAN TGE – индивидуално, според желанията на клиентите. С дизайна на вътрешното пространство хората от Ерфурт показват, на какво са способни – с помощта на дървени елементи се създава топла и уютна атмосфера.

Основната концепция ни е позната от Concept 0.1. Това означава, че има голямо легло в задната част, напречно разположено. За да бъде побрано там леглото с размери 140 x 190 сантиметра, каросерията е била леко модифицирана. Като алтернатива могат да бъдат монтирани и надлъжно разположени легла.

Vanlife: индивидуален 4х4 кемпер с напречно разположено легло

Кухненският бокс предлага комбинация от хладилник и фризер с 65 литра, два газови котлона и мивка от неръждаема стомана. Освен това разполагате и с висящи шкафове, чекмеджета, аптечка и хладилник с кофа за отпадъци. Няма обаче баня, но пък има възможност за вземане на душ отвън. Резервоарът за прясна вода е 84 литра.

Независимо снабдяване с електроенергия благодарение на соларни системи

Мивката може да бъде покрита с дървен плот. Това увеличава работната повърхност. Резервоарът за мръсна вода побира 20 литра и се намира под кухненската мивка. Срещу кухнята се намира пейка, под която се поставя и портативната тоалетна. Практично: при отворена плъзгаща се врата може да отворите малка сгъваема масичка. Предлага се и голяма чупеща се маса, която се доближава до пейката и така разполагате с комплект за вечеря. Ако искате да къмпингувате без да сте зависими от източници на енергия с Escape Concept, то трябва да изберете още някои допълнителни екстри: соларна система, отопление с печка с дизел и бойлер за топла вода. Базовата цена на преработката на Escape Concept е около 96 000 лв.

Още по темата

Card image cap

В новия брой:

Архив >

Бюлетин