Недооцененият висок клас: тест на Opel Insignia Sports Tourer

3001
2023

Що се отнася до предлаганото място и оборудването, Opel Insignia ST не отстъпва на премиум-комбитата. Освен това е значително по-евтин.

Insignia бе последният модел на стария концерн-майка на Opel  General Motors. В Щатите петметровият модел от Рюселсхайм се подвизава като Buick Regal, но само като седан.

По-интересно за клиентите от Стария континент е комбито, което при Opel от известно време се нарича Sports Tourer. От пазарния си старт през 2017 г. то се конкурира с модели като BMW Серия 5 Touring или E-клас T-модел на Mercedes. Не е ли прекалено амбициозно това сравнение?

Не, ако се вгледате по-внимателно. Серийното оборудване на модела включва LED-матрични фарове, навигационна система, безключов достъп със Старт-стоп система, електрическа паркинг-спирачка, двузонов климатроник, амбиентно осветление и дигитален цветен дисплей за водача.

До 1665 литра побира комбито на Insignia

Изработката, усещането за простор, предлаганото място и полезният товар са абсолютно на нивото на благородните конкуренти на този Opel. Все пак вместимостта на багажника е от 560 до 1665 литра. Това е достатъчно за пътуване през отпуската на цялото семейство.

Ако се интересувате от Insignia, то знайте, че имате избор между три нива на оборудване и два дизелови двигателя със 122 и със 174 к.с. Препоръчваме ви по-мощния 2-литров дизелов агрегат. Не само, защото с 380 нютонметра притежава по-солиден максимален въртящ момент, но и защото е по-икономичен. Освен това се справя значително по-добре с теглото от 1,6 тона. Това определено си струва при необходимостта от по-голяма мощност при пътуване на дълги разстояния.

Цената също си струва. В пестеливия вариант Business Insignia със 174 к.с. и 8-степенна автоматична трансмисия струва в Германия 80.500 лв. Оборудването включва Head-up-дисплей, асистент за запазване на пътната лента, асистент за предупреждение от челен сблъсък с функция за разпознаване на пешеходци, адаптивен темпомат, както и аудиосистема Bose. Така оборудвани германските премиум комбита са с около 40.000 лв. по-скъпи.

ИЗВОД НА AUTO BILD

Преди да се насочите към скъпите премиум-комбита, хвърлете един поглед на този Opel. Той не им отстъпва по нищо и е с доста примамлива цена.

Още по темата

Card image cap

В новия брой:

Архив >

Бюлетин