Невероятно! 100 км/ч за 1,9 секунди!


22
фев.
2020

Старт-ъп-ът Czinger ще пусне първия си автомобил, Hypercar 21C. Благодарение на хибридно задвижване, моделът ускорява от 0 до 100 км/ч само за 1,9 секунди!

От 0 до 100 за 1,9 секунди! Това обещава старт-ъп-ът Czinger за първия си автомобил – 21C. Иначе информацията за модела засега не е обширна: хипер-автомобилът ще разполага с гигантските 1250 к.с. благодарение на хибридна система. Не е съобщено обаче, с каква отделна мощност разполагат двигателят с вътрешно горене и електромоторът. Czinger заявяват, че сами са разработили задвижването. Концепцията на седене на 21C е доста вълнуваща: пасажерите седят един зад друг вместо един до друг.

Премиера в Женева

Външният вид на модела с аеродинамичните елементи прилича на състезателен автомобил от Льо Ман, а части от каросерията са създадени на 3D-принтер. С по-точа информация за хипер-автомобила на Czinger ще разполагаме на автосалона в Женева (5-ти до 15-ти март 2020). Името 21C означава 21. Century, или 21-ви век. Това доказва,че Czinger са създали спортния автомобил изцяло за новото време. Разработката на автомобила е направена в Лос Анджелис, а екипът на Czinger включва дизайнери и инженери, работили преди това в Koenigsegg.

Още по темата

Card image cap

В нашия годишник:

Архив >

Бюлетин